Kessel en Beringe delen de punten

4 april – Een doordeweekse donderdagavond maakte plaats voor een peel & maas derby. Op het programma stond het affiche tussen VV Kessel en BEVO. Beide ploegen waren de afgelopen weken niet in goeden doen en grossierde in puntverlies. Hier was afgelopen donderdag weinig van te merken. Uiteindelijke kwamen beide ploegen niet verder dan één schamel puntje. Een boeiende wedstrijd met volop kansen over en weer eindigde in 1-1.

Ingrediënten waren er afgelopen donderdagavond voldoende voor beide ploegen om vol op de overwinning te spelen. VV BEVO had al vier wedstrijden op rij geen driepunter meer weten neer te zetten. Voor Kessel gold hetzelfde alleen dan twee wedstrijden op rij waarin de roodhemden geen overwinning wisten te noteren. Naar aanleiding van de deceptie tegen Roggel voelde oefenmeester Paulissen zich genoodzaakt het elftal wederom op zijn kop te zetten. “Good old” Bert Lenders en Remco Paulissen werden bij de startformatie gehaald om het elftal van de nodige aanvallende impulsen te voorzien. Dit betekende dat Juul van den Beuken een linie moest terugzakken naar het middenveld. Overigens stond ook laatste man Stan Peeters gewoon aan de aftrap ondanks zijn schorsing van vijf wedstrijden die nog in behandeling is bij de KNVB.

Enfin, genoeg randzaken verder met de wedstrijd. Het eerste kwartier domineerde de gasten uit Beringe compleet. Het Kesselse middenveld werd volledige overlopen. Met name via de rechterflank werd BEVO continu gevaarlijk. BEVO kwam dan ook geheel terecht op voorsprong in de 15de minuut. Een goede actie via rechts gevolgd door een loepzuivere voorzet van Kris Hermans werd door Rob Minten perfect binnengekopt. Kessel wederom op achterstand. De Kesselse equipe bleef in tegenstelling tot zondag echter niet bij de pakken neerzitten. De roodhemden begonnen steeds beter en aanvallender te spelen. Grote kansen kwamen er ook voor Kessel. Met name voor Remco Paulissen, Bram Geraedts en Rick Peeters. Maar een uitstekend keepende doelman in de persoon van Nicks Steeghs wist het BEVO-doel voor rust schoon te houden.

Tijdens de thee sprak coach Paulissen zijn mannen nogmaals moed in. Het veldspel was in ieder geval stukken beter dan de laatste weken. Een doelpunt aan Kesselse zijde kon dan ook niet uitblijven.

Na rust bleef Kessel de betere van het spel houden. BEVO verdedigde met man en macht de 0-1 voorsprong en had in doelman Nick Steeghs de grootste staar in de weg voor Kessel. Helaas zag BEVO Kevin Vossen het veld verlaten. Twee domme gele kaarten leverde rood op voor de BEVO middenvelder. De volgende tegenvaller voor BEVO dat vlak voor rust ook al Kris Hermans al hinkelend het veld zag verlaten. BEVO dus met 10 man verder. In respons posteerde Kessel aanvoerder Noud Peeters voor in de spits er bij, maar de verdiende gelijkmaker bleef uit. Tot Rick Peeters in de 82ste minuut eindelijk de ban wist te breken. Een klutsbal viel in het zestienmetergebied voor de voeten van Rick. Een bekeken schuiver met de buitenkant van de rechtervoet leverde Kessel de gelijkmaker op, 1-1. Met nog acht minuten op de klok ging Kessel vol op de aanval om als nog de drie punten op de Rode Egge te houden. Mede hierdoor gaven de roodhemden veel ruimte weg achterin waardoor ook BEVO in de slotfase nog gevaarlijk kon worden. Maar net zoals zijn collega-doelman aan de overzijde wist de 17-jarige Tren Ueberbach Kessel voor nog een tegentreffer te behoeden. 1-1 dus de eindstand waar BEVO waarschijnlijk het meest content mee zal zijn. Voor de supporters van Kessel was er echter wel opluchting dat de ploeg eindelijk weer eens aan goed voetbal toe kwam. Ondanks dat er wéér geen drie punten werden gepakt, gaat Kessel vol vertrouwen de wedstrijd van aanstaande zondag tegemoet. Directe concurrent voor plek twee TSC komt op bezoek. Het gat tussen Kessel (2de) en TSC (3de) bedraagt momenteel nog 3 punten in het voordeel van Kessel. Hoe de ranglijst er na zondag uit ziet? Komt dat zien op sportpark de Rode Egge!