Hongerig Kessel stuurt SNA met 5-0 naar huis

VVKESSEL VR1 - ST SNA/MBC '13/EVV VR2 5-0

Op zondag 31 maart was de lente dan eindelijk gearriveerd op sportpark De Roode Eggeweg in Kessel. En die lente zorgde voor een opgewekt en optimistisch dameselftal. De heenwedstrijd was geëindigd in een onverdiend gelijkspel nadat de dames van Kessel een 0-2 voorsprong uit handen lieten glippen toen er in de 2e helft van de wedstrijd een aantal dames van het 1e van de fusieclub als wisselspeler het veld in kwamen. Zowel trainers als team waren er dus op gebrand om de wedstrijd van zondag wél winnend af te sluiten!

Vanaf de aftrap was Kessel fel en zat er goed bovenop. Zowel in de verdediging, het middenveld en de aanval hield iedereen zich aan de afspraken en kwam SNA er eigenlijk niet aan te pas. Dat leidde in de beginfase van de wedstrijd al voor het eerste doelpunt. Fannie Fassotte kon vanaf een gunstige positie de bal ingooien en die kwam mooi in de voetjes van Carly Spronk. Die kon haar tegenspeelster makkelijk passeren en schoot op doel. Hoppa na 3 minuten zat de 1-0 er al in. Kessel bleef jagen en nog geen 5 minuten later kreeg Famke Kuypers kans om Kessel op 2-0 te zetten maar helaas had de ietwat onzekere keeper de bal te pakken. Sna moest in de verdediging flink aan de bak om de Kesselse aanvalsters uit de buurt van de goal te houden. Zo ook in de 14e minuut, toen een speelster van SNA te laat was en aan de noodrem moest trekken. De overtreding kon niet anders beoordeeld worden dan een penalty. Neelke Muysenberg schoot de bal koelbloedig binnen. 2-0! De verschillende vrije trappen die volgden leidden helaas nog niet tot een goal, maar het was duidelijk dat de Kesselse dames hongerig waren. Pas in de 23e minuut kwamen de dames van SNA voor het eerst in Kessels strafschopgebied. Maar de vrije trap van 'Jetje' (die zorgde voor menig dijenkletsmomentjes) was geen probleem voor keepster Janine Wulms. Na dit korte uitstapje riep Carly op dat de bal toch echt weer naar de andere kant moest en de Kesselse verdediging volgde deze wijze raad op. Dit resulteerde in een voorzet op Liz Janssen, die het keurig afmaakte en in de 28e minuut de 3-0 aantekende. Kessel zat op rozen. Nog voor rust op een 3-0 voorsprong! Maar wel realiseerden de dames zich dat ze er nog niet waren en bleven vechten voor elke bal. In de slotfase van de eerste helft kreeg Kessel nog een corner en een vrije trap mee maar beiden waren niet dermate gevaarlijk dat hier nog een doelpunt uitgesleept kon worden.

Complimenten en nog een paar tactische besprekingen in de rust en de dames konden weer, met een aantal wissels, aantreden.

SNA had waarschijnlijk de opdracht gekregen om wat feller te verdedigen want in de 2e minuut van de 2e helft werd er weer een behoorlijke overtreding gemaakt. Het resulteerde in een tweede penalty voor Kessel. Famke Linssen mocht 'm nemen maar miste helaas. Koppie omhoog en door. In de 10 minuten die volgden kreeg Kessel een welbekend dipje. SNA probeerde hiervan te profiteren en kwam meerdere keren via corners of vrije trappen dichtbij een eerste doelpunt. Gelukkig was daar doelvrouw Janine Wulms die een aantal knappe reddingen verrichtte en haar doel schoon hield. Maar uit gewone aanvallen was SNA niet gevaarlijk. Of kwam het door een uitstekend spelende dekking? Na wat bemoedigende woorden van speelster tot speelster wist Kessel zichzelf uit de dip te wurmen en bracht Carly Spronk in de 61e minuut de 4-0 op het scorebord gevolgd door de in Kessel inmiddels bekende pauwenroep. De dames waren er weer! Inmiddels werden de laatste speelster op de bank ook gewisseld en kon iedereen in de laatste fase van de wedstrijd zijn minuten meepikken. Shauni Pennings gaf meteen haar visitekaartje af door een pass te geven die perfect bij Liz Janssen voor de voeten kwam en de 5-0 een feit was. Later kwam Shauni zelf ook nog héél dicht bij de 6-0 maar ze verzuimde om zichzelf onsterfelijk te maken. Inmiddels waren de laatste 5 minuten aangebroken en bedacht Jetje van de tegenpartij zich dat ze toch nog graag een doelpuntje mee wilden pikken. Gelukkig wilde Janine daar niks van weten en keerde knap elke poging. Het laatste fluitsignaal klonk en de dikste overwinning van dames 1 was een feit! Er werd mooi als collectief gevoetbald en dat geeft goede moed voor de pittige thuiswedstrijd tegen koploper Maasgouw op 7 april.

Dunja Boll bedankt voor de gedetailleerde wedstrijdinformatie ;)