Kessel doet zichzelf te kort in bloedeloos gelijkspel

7-april – Afgelopen zondag stond voor het eerste herenelftal van VV Kessel wederom een lastige klus op het programma. Nummer 3 TSC’04 bracht een bezoekje aan sportpark de Rode Egge. In een duel dat bol stond van grote mogelijkheden kwamen beide teams niet verder dan de brilstand. Kessel zal met een licht teleurstellend gevoel reflecteren op het  0-0 gelijkspel. De roodhemden beloonde zichzelf namelijk niet terwijl zij zeker het betere van het spel hadden.

Met een bijna complete selectie trad VV Kessel 1 gister aan tegen Tiglia-Steyl Combinatie. Enkel Joep Jacobs ontbrak nog door een enkelblessure. Zijn vervanger rechts op het middenveld Jirry Roumen. Kessel begon terughoudend en keerde terug op de ouderwetse speelstijl. De verdedigingslinie werd goed dicht gehouden onder aanvoering van onze jarige capitano Noud Peeters. Noud blies zondag alweer 27 kaarsjes uit. Grote kansen waren er in de openingsfase zeer zeker. Weer kwam er iemand van de tegenpartij vrij tijdens een standaardsituatie. Gelukkig ging de kopbal via doelman Wouter Allard en de lat over het Kesselse doel. Misschien wel de grootste kans van de middag was er na enkele minuten gespeeld te hebben al voor aanvaller Juul van den Beuken. Na een knappe rush van Willem Kruijk werd Juul vrijgespeeld in het strafschopgebied en kreeg hij de bal op een presenteerblaadje. Deze dot van een kans werd echter op enkele meters van het doel gemist. Juul vergat zijn voet tegen de bal te plaatsen waardoor deze kans verkeken ging. Voor rust werd TSC niet meer gevaarlijk. Kessel daarentegen voetbalde volgens menig supporters “wel aardig”. Maar tot scoren kwamen de roodhemden niet.

Tijdens de thee werd geconstateerd dat Kessel sterker was en dat de kansen in de tweede helft ook zouden komen. Dit gebeurde ook. Groten kansen kwamen er na rust. Maar ook Rick Peeters, Ruud van Knippenberg en Willem Kruijk hadden hun vizier niet scherp genoeg staan. TSC mocht na rust ook nog een doelpoging noteren. Een werkelijk fantastisch afstandsschot vanaf 35 meter spatte uiteen op de kruising. Kessel kwam hier met de schrik vrij. In de slotfase werd Kessel nog twee keer gevaarlijk. Invaller Tom Smits kwam bij een klutsbal net een paar teenlengtes te kort om de bal over de doellijn te werken. De uitmuntend keepende doelman van TSC wist het leer nog maar net voor de doellijn te pareren. In de allerlaatste minuut ontstond er wederom een discutabel moment. Willem Kruijk zag zijn vrije trap van 25 meter net wel of net niet de doellijn passeren. Zijn poging ging via de onderkant van de deklat het doel net wel of net niet in. De nastoot werd in het zijnet geschoten door Luuk van Dael. De leidsman besloot na overleg met de assistent Kessel helaas geen doelpunt toe te kennen.

Inmiddels de 4de wedstrijd waarin Kessel niet weet te winnen. De ploeg uit het maasdorp bezet nog altijd de 2de plek, maar de grote voorsprong die het elftal van oefenmeester Paulissen had is aan de horizon verdwenen. Volgende week donderdag komt Swalmen de Maas over voor een bezoekje aan de Rode Egge. Kessel zal dan echt weer eens moeten winnen wil het nog serieus werk maken van de tweede plaats.  

Volg VV Kessel ook op Facebook 

Sportpark De Roode Egge
Roode Eggeweg 6a Kessel
0774621833 - info@vvkessel.nl