Kessel boekt eindelijk weer eens een zege!

11-april – Een veld 2 dat wel van beton kon zijn, samen met een schitterende toch iet wat koude lenteavond werd het decor van de eerste zege in vijf wedstrijd voor heren 1 van voetbalvereniging Kessel. Een knappe 5-1 overwinning werd op de mat gelegd tegen laagvlieger Swalmen. Met 4 doelpunten (!) was Willem Kruijk de absolute uitblinker aan Kesselse zijde.

Ondanks hier en daar wat pijntjes betrad het vaandelteam van VV Kessel afgelopen donderdag het “knaokhelle” veld met een nagenoeg complete selectie. Enkel Joep Jacobs was wegens een enkelblessure en een vakantie naar Spanje afwezig. Verder de gebruikelijke formatie voor Kessel dus. De eerste 10 minuten werd er goed gevoetbald door Kessel. Dit resulteerde dan ook in grote mogelijkheden. Twee maal werd er in de openingsfase het aluminium geraakt. Eest door Willem Kruijk en enkele minuten later ook door Bram Geraedts. Na de sterke openingsfase ebde het echter een beetje weg bij de roodhemden. Het veldspel werd slordiger en Swalmen wist de achterste linies goed dicht te houden. Aan de overzijde zal Kessel-doelman Wouter Allard het wel koud hebben gekregen, voor hem was er nauwelijks werk aan de winkel. Toch werd er op slag van rust nog aangetekend voor de openingstreffers. Na een droogtereeks van 3 wedstrijden opende topschutter Willem Kruijk zijn rekening maar weer eens. Willem stuurde drie man het bos in met het nodige kap en draaiwerk binnen de 16 om vervolgens het leer tegen de touwen te werken. Kessel op 1-0 vlak voor rust.

Eindelijk ging Kessel weer eens de kleedkamers opzoeken met een voorsprong. Tijdens de verpozing bleek middenvelder Rick Peeters niet verder te kunnen. Jirry Roumen zijn vervanger. Hij deed dit overigens naar behoren. Lang kon Kessel echter niet van de voorsprong genieten na de thee. In de 54ste minuut scoorde Swalmen namelijk de gelijkmaker. Een lage hoekschop gevolgd door een overstapje werd door Koen Verkoyen hard achter doelman Allard geschoten. 1-1. Wederom zag Kessel na deze tegenvaller een middenvelder het veld verlaten Luuk van Dael moest noodgedwongen naar de kant. Gelukkig vulde Daan Zeelen zijn rol als invaller in met verve. In de 66ste minuut wist Kessel dan toch weer op voorsprong te geraken. Een door Juul van den Beuken slim uitgelokte vrije trap werd vervolgens door Willem Kruijk bekeken om het muurtje heen gekruld. 2-1 voor de roodhemden. Hierna werd het eenrichtingsverkeer richting het doel van Swalmen. In de 70ste minuut vond het mooiste moment van de wedstrijd plaats. Juul van den Beuken werd door Daan Zeelen de diepte ingestuurd. De werkelijk schitterende voorzet die hieruit volgde werd deste mooier afgewerkt door Willem Kruijk. Een fantastische volley plofte in de lange hoek en het verzet van Swalmen werd gebroken. Kessel liet het hier niet bij en ging vrolijk verder in de zoektocht naar meer doelpunten. In de 80ste minuut tekende Juul van den Beuken voor de 4-1. Na een goede actie van Willem kreeg Daan Zeelen de bal voor het intikken, een niet te missen kans werd door Daan om zeep geholpen via de lat. Gelukkig was Juul er attent bij om de rebound binnen te koppen. 5-1 Werd uiteindelijk de eindstand. Een perfecte lange pass van Stan Peeters kwam aan bij wie anders dan Willem Kruijk. Willem nam zoals we van hem gewend zijn de bal perfect aan om vervolgens voor zijn 4de treffer van de avond te tekenen.

Een heerlijke en broodnodige overwinning voor Kessel dat aanstaande zondag op bezoek gaat naar Reuver om de 2de plek op de ranglijst te verdedigen.