De twee gezichten van VV Kessel 1....

16-April – Je hebt ze erbij zitten voetbalelftallen met twee gezichten. Datgeen geldt ook zo nu en dan voor het eerste herenteam van VV Kessel. Afgelopen zondag verspeelde een inspiratieloos en slap Kessel twee dure punten door in extremis met 1-1 gelijk te spelen in Reuver. Twee dagen later stond het Kessels collectief er echter weer. In de absolute clash om plek 2 tegen SV Panningen ging Kessel er eindelijk weer eens 101% voor. Eindstand dan ook een verdiende 1-4 zege.

Aan de overzijde van de Maas leverde het vaandelteam van Kessel afgelopen zondag een prestatie waar het team, staff en de supporters niet trots op zullen zijn. In een draak van een wedstrijd bleven de roodhemden steken op een 1-1 gelijkspel. Ondanks het bedroevende veldspel kreeg Kessel de eerste helft toch de betere kansen. Doelpuntenmachine Willem Kruijk werd enkele malen gevaarlijk en ook middenvelder Rick Peeters zag zijn inzet van de lijn gehaald worden. Vlak na rust wist Kessel dan toch op voorsprong te geraken een goede pass van Willem bereikte Bram Geraedts. Laatstgenoemde wist de keeper in de korte hoek te verrassen. Kessel op een 0-1 voorsprong in de 50ste minuut. Wat hierop volgden waren 40 minuten dramatisch voetbal. Kessel kon er nog wel enkele keren gevaarlijk uitkomen maar verzuimde een van deze mogelijkheden te benutten. In de 94ste minuut kregen de roodhemden de deksel op hun neus. Wederom werd de Kesselse defensie gepasseerd door middel van een hoekschop. Wat leek uit te draaien op een zoete maar toch slechte overwinning werd een grote deceptie.

Enfin, de concurrentie (TSC’04 en SV Panningen) lieten ook punten liggen, sterker nog deze verloren beide hun wedstrijden waardoor Kessel toch nog een puntje wist uit te lopen in de strijd om plaats 2 en een plek in de nacompetitie. Koploper SVC 2000 is naar alle waarschijnlijkheid over een paar weken al kampioen.

Verder naar afgelopen dinsdagavond. Twee dagen na de slechte pot tegen Reuver stond de kraker tegen “Kèpel” alweer op het programma. Waar Kessel in de thuiswedstrijd op basis van strijd en inzet nog volkomen terecht de punten binnenboord hield, stond het elftal gisteren toch voor een lastigere opgave. Een allesbehalve fitte selectie betrad klokslag 19:00 het harde veld van sportpark Panningen Noord. Ondanks alle blessures en pijntjes besloot oefenmeester Paulissen toch zijn gebruikelijk elf namen “de wei in te sturen” zoals dhr. Jan Nijs dat zou noemen. Ondanks dat er zo gehamerd werd op het compact spelen en de linies dicht te houden, kwam Panningen er in de openingsfase toch met regelmaat doorheen. In de 8ste minuut kwam Kessel zelfs op achterstand. Linksbuiten van Panningen Ilias Amhaouch ontdeed zich knap van 3 tegenstanders om vervolgens met in leep steekballetje aanvoerder Remco Litjes vrij te zetten voor het Kesselse doel. Dit soort buitenkansjes zijn doorgaans wel aan de spits van Panningen besteed, die ook deze mogelijkheid benutte. Panningen op 1-0. Gelukkig pakten de roodhemden snel de draad weer op. Enkele minuten later was Rick Peeters met een snoeiharde kopbal dichtbij de gelijkmaker. Zijn inzet spatte helaas uiteen op het houtwerk. Namens Kessel keerde Luuk van Dael weer terug in de gelederen ten opzichte van afgelopen zondag waar hij nog een groot gemis bleek te zijn. In de 15de minuut wist Luuk met een van zijn specialiteiten de stand gelijk te trekken. Namelijk een “frommelgoal”. Een bal in de scrimage belandde voor de voeten van Luuk, die hem door de benen punterde en zag de bal in de hoek ploffen. 1-1!. Panningen leek hierdoor vervolgens helemaal lam geslagen. Binnen 5 minuten kwam Kessel namelijk op een 1-3 (!) voorsprong. Twee bevliegingen van Willem Kruijk tekende voor beide treffers. De Kesselse spits die tijdens de warming up nog nauwelijks kon rennen, bewees zelfs op 50% een plaag te kunnen zijn voor de achterhoede van de tegenstanders. Voor rust wist Kessel niet meer in de problemen te geraken door middel van goed collectief verdedigen.

Tijdens de thee smeerden onze mannen zich nog maar eens goed in met het “wonder-paardenmiddel” dat coach Paulissen uit de hoge hoed had getoverd. Geconcludeerd werd er dat dit een ideale uitgangspositie was voor het defensief sterke Kessel, maar dat de mannen het nu maar eens over de streep moesten trekken.

Na rust kwam Panningen sterk uit de startblokken. Centrale verdediger Leenders werd mee naar voren gestuurd en Panningen speelde vanaf minuut 46 alles of niks. Kessel verweerde de luchtaanvallen en standaardsituaties met veel moeite. In de 64ste minuut kreeg Panningen de optimale mogelijkheid om de aansluitingstreffer op het scorebord te zetten. Na een niet al te slimme overtreding van Luuk van Dael wees de arbiter naar de stip. Penalty dus voor Panningen. De zenuwachtige linksback van Kèpel nam plaats achter de bal. Deze kon zijn zenuwen echter niet in bedwang houden en zag zijn zwak ingeschoten penal gekeerd worden door doelman Wouter Allard. Vier minuten later gooide Kessel de wedstrijd in het slot. Luuk van Dael tekende met een rake kopbal voor de 1-4. Over en sluiten voor “die greune” en de oh zo belangrijke punten mee in de tas terug naar Kessel. In de slotfase verzuimde Kessel de score zelfs nog uit te breiden.

Kessel doet dus uitstekende zaken in de strijd om plaats 2 op de ranglijst. De roodhemden hebben nu een voorsprong van 7 punten op TSC’04 en 8 op SV Panningen, die beide een wedstrijd minder gespeeld hebben. Eindelijk nu 3 dagen rust voor Kessel en dan staat het drukke paasweekend weer voor de deur. Op zaterdag gaat Kessel op bezoek in tegelen tegen TSC. Maandag brengt EMS een bezoek aan de Rode Egge.