Makkelijke maar productieve middag voor VV Kessel 1

28 December – Afgelopen zondag heeft de hoofdmacht van VV Kessel uitstekende zaken gedaan in de strijd om plek 2 op de ranglijst achter SVC 2000 dat al kampioen is met nog 4 wedstrijden te spelen. Kessel won eenvoudig met 4-0 thuis tegen laagvlieger Reuver, terwijl Panningen op eigen veld grandioos onderuit ging tegen Koningslust en ook TSC haar uitwedstrijd tegen BEVO niet wist te winnen. Kessel heeft momenteel 5 punten voorsprong op plek 3.

Een einde aan de slechte reeks. Dat is wat oefenmeester Paulissen eiste van zijn spelers. Geen poespas of pijntjes meer, gewoon knokken en lekker voetballen. Kessel schoot sterk uit de startblokken maar wederom gingen de kansen er de openingsfase niet in. Grootste kans kwam op naam van Bert Lenders, die nadat hij een lange trap van de keeper blokte, enkel nog de bal in het lege doel van Reuver diende te schuiven. Door enige verwarring schoof Bert de bal echter aan de verkeerde kant van de paal en dus naast het doel. In de 10de minuut kwam Kessel toch op voorsprong. Middenvelder Bram Geraedts zag de doelman van Reuver iets voor zijn doel en probeerde met een lob van 30 meter de doelman te verschalken. De bal leek een makkelijke prooi voor de goalie van Reuver, toch glipte deze “hete bitterbal” door zijn handen en vervolgens tegen de touwen Kessel op 1-0. Wat volgde was goed veldspel met hier en daar leuke aanvallen. Reuver kon hier vrij weinig tegenoverstellen en bleef beperkt tot het verdedigende werk. Nog voor rust wist Kessel de voorsprong uit te breiden tot 3-0. Dezelfde Bram Geraedts tekende in de 18de minuut voor de 2-0 en Willem Kruijk in de 45ste minuut voor de 3-0. De wedstrijd werd voor de thee wel nog enige tijd onderbroken. Kessel linksachter Tom Ottenheijm werd na een harde hoofdbotsing per brancard bewusteloos het veld afgevoerd. Gelukkig bleek de ernst van de situatie achteraf mee te vallen, maar de schrik zat er aardig in op sportpark de Roode Egge.

Enfin, de wedstrijd leek dus al vroegtijdig op slot te zitten en niets bleek na de onderbreking minder waar. Kessel voetbalde het zakelijk uit zonder groots te spelen. Reuver was daarentegen niet bij machten om het Kessel nog lastig te maken. Na rust mocht Willem Kruijk wel nog tekenen voor alweer zijn 23ste treffer van het seizoen. Hiermee bepaalde de topscorer in de 4de klasse D de eindstand op 4-0. In de absolute slotfase kreeg de 16-jarige invaller Tom Smits nog een dot van een kans om zijn eerste doelpunt voor de Kesselse hoofdmacht te maken. De inzet van Tom mistte echter kracht waardoor de doelman van Reuver de 5-0 wist te voorkomen.

Een productieve middag dus voor de roodhemden. Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen kampioen SVC2000 op het programma.