Weer net niet voor VV Kessel......

5-mei – Op Bevrijdingsdag is de Kesselse hoofdmacht er niet in geslaagd een periodetitel te pakken. In de slotseconde kreeg de ploeg van oefenmeester Paulissen wederom de deksel op haar neus. In de uitwedstrijd tegen kampioen SVC 2000 volstonden drie punten voor een periodetitel. Helaas wist Kessel niet verder te geraken dan een gelijkspel, eindstand: 3-3.

Een nagenoeg fitte selectie van VV Kessel stond afgelopen zondag tegenover het voetballend sterke SVC 2000 dat al ruimschoots kampioen is. Kessel wist wat het te doen stond, ouderwets de bus parkeren en hopen op bevliegingen van goalgetter Willem Kruijk. Doelpunten van Kessels goudhaantje kwamen er, tegentreffers echter ook. In de openingsfase had Kessel moeite grip te krijgen met het sterke veldspel van SVC. Continu liepen de roodhemden achter de feiten aan. In de 19de minuut kreeg Kessel dan ook de eerste tegentreffer te incasseren. Een lange bal werd niet goed ingeschat door stopper Luuk van Dael waardoor SVC spits Johnny Burhenne eenvoudig weg kon draaien met als gevolg een houdbaar lijkend schot in de lange hoek van afstand. Kessel doelman Wouter Allard zag de bal wat laat en was niet instaat het schot te keren. SVC op 1-0 voorsprong. Kessel en met name Willem Kruijk toonde veerkracht. In de 25ste minuut begon Willem wellicht aan zijn beste 10 minuten van het seizoen. In de 36ste minuut stond er plots 1-3 op het scorebord. Voor de mensen die vaker het eerste elftal van Kessel kijken, U kunt de doelpuntenmakers zelf invullen. Drie maal Willem Kruijk, een loepzuivere hattrick voor de topschutter in de 4de klasse D. Kessel kreeg voor rust nauwelijks nog kansen tegen en ging dus rusten in een zetel.

In de thuiswedstrijd ging Kessel ook al met een voorsprong de rust in, destijds wisten de roodhemden deze voorsprong in een mum van tijd te verspelen. Hier was het elftal dus voor gewaarschuwd. In 53ste minuut kregen de roodhemden echter al de 2-3 om de oren. Een fout van doelman Wouter Allard resulteerde in een intikker voor wederom Johnny Burhenne. Maar gelukkig nog niets aan het handje voor Kessel. Het restant van de 2de helft werd Kessel overklast door SVC2000. Ondanks dat de Kesselnaren zich dapper verweerde, voetballend was er weinig tegen in te brengen. En ja hoor. Weer kreeg Kessel, net zoals in Reuver in blessure tijd de gelijkmaker om de oren. Een handsbal van Kessel aanvoerder Noud Peeters werd omgezet in een vrije trap op randje zestien. De vrije trap werd nog gekeerd door de Kesselse goalie, maar viel voor de voeten van een speler in het blauwgeel. Dillion Janssens mocht namens SVC de 3-3 binnentikken. In de absolute slotfase kreeg Kessel dan alsnog de mogelijkheid de 3 punten mee te nemen. Willem Kruijk werd door Juul van den Beuken alleen op de doelman afgestuurd. Ondanks het onterechte vlaggenwerk van de linesman liet de scheidsrechter reglementair doorspelen. Willem zijn mislukte stift plofte echter op de laat waardoor 3-3 de eindstand bleef.

Kessel grijpt hiermee naast de felbegeerde periodetitel, maar niet getreurd de 2de plaats op de ranglijst geeft ook recht op nacompetitie. Deze wordt namelijk nog altijd bezet door VV Kessel met 3 punten voorsprong op TSC. Om deze te behouden zal Kessel nog minimaal twee van haar laatste 3 wedstrijden moeten winnen. Beginnend tegen het altijd lastige Koningslust op sportpark de lust.