Kessel verdiende winnaar in laatste derby tegen Koninglust.

12 mei – Zondag jongstleden reisde het eerste herenelftal af naar Koningslust voor de laatste derby van het seizoen. Beide elftallen hebben nog behoorlijk wat om voor te spelen. Koningslust probeert nacompetitie voor degradatie te ontlopen, terwijl Kessel tracht de nacompetitie voor promotie veilig te stellen. In een enerverend duel wist Kessel de winst in de 2de helft te verzekeren. Eindstand: 2-5 voor het Maasdorp.

Kessel begon de wedstrijd op agressieve wijze, afjagen was het devies. Koningslust begon ook niet slap aan het duel. Normaliter worden derby’s tussen Kessel en Koningslust op het scherpst van de snede afgewerkt zo ook vandaag. Grote kansen bleven uit in de openingsfase. Alhoewel Koningslust-doelman Mick Berkers enkele keren goed ingreep. Met een half uur op de klok werd de ban toch gebroken. Een voorzet op maat vanaf de voet van Rick Peeters werd door Luuk van Dael kiezelhard tegen de touwen gekopt. Kessel op 0-1 voorsprong. Nog geen 5 minuten later verdubbelde Kessel de voorsprong. Topschutter Willem Kruijk tekende voor zijn 27ste van het seizoen. Het schot leek houdbaar maar trof desondanks toch doel. 0-2. Niet veel daarna deed Koningslust iets terug. Een van richting veranderd schot van Wouter Coolen liet de Kesselse doelman kansloos. 1-2. Verder bleef de score voor rust ongewijzigd.

Na rust bleef het spelbeeld nagenoeg hetzelfde. Kessel was wel sterker maar wist Koningslust vooralsnog niet op de knieën te krijgen. Sterker nog de geelzwarten wisten zelfs op gelijke hoogte te komen. Een uitstekende counter werd door Bram Rongen fantastisch in de lange hoek geschoten. Een gelijke stand dus en dat terwijl beide ploegen eigenlijk alleen baat hadden bij een overwinning. Het laatste half uur werd het plots toch een eenrichtingsverkeer. Kessel wist continu de vrije man te vinden en Koningslust kwam er nagenoeg niet meer aan te pas. In de 63ste minuut wist “good old” Bert Lenders Kessel weer op voorsprong te zetten. Via beide aluminium palen trof het schot van Bert toch doel. 3-2. Na deze belangrijke treffer wist Kessel nog uit te lopen naar 2-5 dankzij doelpunten van wederom Bert Lenders en Willem Kruijk. Laatstgenoemde staat daarmee alweer op 28 treffers dit seizoen. Bert Lenders keert overigens volgend seizoen na een jaartje pensioen weer terug in de Kesselse selectie.

Enfin 2-5 de eindstand. Kessel verstevigd hiermee nogmaals de 2de plek en Koningslust komt verder in de problemen in de strijd tegen degradatie. Kessel zal volgende week Koningslust een steuntje in de rug proberen te geven door thuis te winnen van Belfeld. Mocht Kessel deze wedstrijd winnen op “VV Kesseldag” dan is de ploeg van oefenmeester Paulissen niet alleen verzekerd van nacompetitie richting de 3de klasse, ook handhaving voor Koningslust lijkt de geelzwarten dan niet meer te kunnen ontgaan.

Een laatste oproep dus aan onze trouwe supporters om de roodhemden op aankomende zondag de nacompetitie in te schreeuwen. U bent van alle hartelijk welkom tijdens VV Kessel dag op sportpark de Roode Egge.