Kessel pakt (eindelijk) felbegeerde periodetitel!

19 Mei – Zondag jongstleden heeft het vaandelteam van VV Kessel eindelijk nacompetitie weten te bewerkstelligen. Nadat het elftal van oefenmeester Paulissen al 2 kansen liet liggen, was het afgelopen weekeinde wel raak. Op het eigen sportpark de Roode Egge werd Belfeldia met 5-2 verslagen. De 2de plek op de eindstand en een periodetitel zijn dan nu eindelijk een feit!

Na veel wikken en wegen besloot coach Paulissen toch dezelfde elf namen als vorige week tegen Koningslust de wei in te sturen. In de openingsfase viel nadrukkelijk op te merken dat beide teams nog voldoende hadden om voor te spelen. Belfeld vocht voor de laatste kans om nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. Voor Kessel daarentegen telden enkel 3 punten om nacompetitie voor promotie en de 2de plek veilig te stellen. De eerste 20 minuten viel er dan ook weinig noemenswaardig te noteren. Rick Peeters was aan Kesselse zijde de gevaarlijkste man met een kopbal en een vrije trap, die beide geen doel troffen. Belfeld creëerde overigens ook bijster weinig. In de 24ste minuut wisten de roodhemden toch op voorsprong te geraken. Na een discutabel duel tussen Luuk van Dael en een speler van Belfeld bleef laatstgenoemde op de grasmat achter. Waar Belfeld protesteerde besloot Kessels topscorer Willem Kruijk de vrije doortocht naar het doel niet te laten liggen. Willem ronde deze buitenkans beheerst af en leidsman Sijben keurde de treffer goed. Kessel op 1-0 voorsprong. Wat volgde was nog meer protest van Belfeld kant. Dit resulteerde in een vermaning voor Belfeld-trainer Huub Joosten. De coach van de geelzwarten mocht het restant van de wedstrijd vanaf de tribune bijwonen.

Vlak voor rust was het geluk wederom aan Kesselse zijde. Een van richting veranderd schot van middenvelder Luuk van Dael plofte plotselings tegen de touwen. Toch alweer de 10de treffer dit seizoen voor de controleur, maar nog belangrijker de verdubbeling van de voorsprong. Kessel op 2-0.

Na de intermezzo bleef Kessel het betere van het spel houden en werd Belfeld bij vlagen overklast door de roodhemden. In de 48ste minuut leek de wedstrijd al definitief in het slot te gaan. Willem Kruijk tekende middels zijn 30ste treffer van het seizoen niet alleen voor de 3-0 voorsprong, maar ook voor 2 vaatjes bier die hij met enkele supporters/sponsoren had verwed. Nog geen minuut later keerde de spanning echter weer terug in de wedstrijd. Via een standaardsituatie strafte Bert Smeets namens Belfeld de onoplettende achterhoede van Kessel af. De verdediger van Belfeld kon de vrije trap van dichtbij vogelvrij inkoppen. 3-1. Toch wist Kessel niet meer in gevaar te raken. In de 67ste minuut knikte “good old” Bert Lenders namelijk met zijn laatste balcontact van de middag de 4-1 binnen.

Hier bleef het niet bij. Een kwartier voor tijd zette Rick Peeters de Kesselnaren nog op een 5-1 voorsprong. Het schot van Rick werd ook van richting veranderd waardoor de doelman van Belfeld wederom hulpeloos moest toekijken hoe de bal over hem heen zeilde en het netje deed bollen. Vlak voor het eindsignaal wist Ward van Cleef namens Belfeld nog de 5-2 binnen te punteren. Een treffer enkel voor de statistieken want het vonnis was al lang en breed getekend.

Kessel en Belfeld gaan dus beiden de nacompetitie in, zei het niet met verschillende doeleinde. Verder stond het duel van afgelopen zondag ook in het teken van het afscheid van verdediger Tom Ottenheijm. De trouwe linksachter zegt aan het einde van het seizoen vaarwel tegen het eerste elftal van VV Kessel. Zijn laatste thuiswedstrijd is echter nog niet gespeeld gezien de nacompetitie.

Al met al een schitterende VV Kesseldag voor een ieder die deze fantastische club een warm hart toedraagt. Het zou dan ook nog lang onrustig blijven in het dörpke aan de maas met dank aan de nodige festiviteiten. Volgende week staat nog de uitwedstrijd tegen Horn op het programma, maar heel VV Kessel kijkt met name toch al stiekem vooruit richting de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse! Dus nogmaals een oproep aan de trouwe supporters: Blijf onze mannen aanmoedigen, het seizoen is nog lang niet voorbij!!!

IMG 20190519 WA0009