Kessel stap dichterbij sprookje!

2 juni – Nog 3 wedstrijden winnen. Dat is wat resteerde voor het eerste herenteam van VV Kessel om daadwerkelijk promotie te bewerkstelligen. De eerste horde werd afgelopen zondag genomen. Op het eigen sportpark de Roode Egge wisten de roodhemden laat in de wedstrijd te winnen van RKDFC uit Doenrade. Eindstand 2-1.

Wie aan het begin van het seizoen had gedacht dat Kessel nog slechts 2 wedstrijden hoeft te winnen om volgend seizoen in de derde klasse uit te mogen komen, werd voor gek verklaard. Toch is het de realiteit. De ploeg van oefenmeester Paulissen trad afgelopen weekeinde vrijwel voltallig aan tegen Doenrade. De eerste van drie wedstrijden die gewonnen moeten worden, wil het Kesselse vaandelteam promoveren. Geen verrassingen in de startformatie van Kessel en de tegenstander uit het zuiden was grondig bestudeerd. Coach Paulissen had dan ook uitgebreid zijn huiswerk gedaan. De openingsfase begon voorzichtig vanuit beide kanten. Een beetje het kat uit de boom kijken leek aan de orde. Alhoewel de Kesselse defensie na enkele tientallen seconde al bijna de mist in ging. Gelukkig liep de situatie met een sisser af. Echte grote mogelijkheden vielen er in de eerste 15 minuten niet te noteren. Totdat topschutter Willem Kruijk namens Kessel na een kwartier spelen op randje zestien tegen de grasmat werd gewerkt. Overtreding, vrije schop besloot leidsman Slavenburg. Die vrije trap vloog enkele seconde later kiezelhard de kruising in! Kessel op 1-0 voorsprong. Gezien het feit dat de roodhemden doorgaans weinig weggeven een uitstekende uitgangspositie. Kessel gaf dan ook tien minuten lang geen enkele mogelijkheid weg. Maar in de 27ste minuut wisten de gasten uit Doenrade toch op gelijke hoogte te komen. Zij het niet dat dit op onreglementaire wijze gebeurden. Een goed aangesneden vrije trap werd van dichtbij met de hand binnen gewerkt door Luc Cremers. Ondanks dat enkele spelers en supporters van Kessel dit geconstateerd hadden, besliste het leidinggevende trio anders; doelpunt. 1-1. Een goal die nooit had mogen tellen zo gaven de spelers van Doenrade later zelf ook aan. Verder viel er voor de intermezzo weinig noemenswaardig meer te zien.

Tijdens de thee, waar overigens vrij weinig spelers zin in hadden, konden de mannen even bijkomen van het slagveld dat de tropische temperatuur had veroorzaakt. Oefenmeester Paulissen maande zijn spelers tot rust en vertelde dat de jongens kalm moesten blijven in de tweede helft. Gezien hetgeen dat Doenrade veel ruimte weggaf achterin konden kansen in het tweede bedrijf niet uitblijven gaf de ervaren trainer aan.

Kessel kwam sterk uit de kleedkamer, maar gevaarlijk werden de roodhemden niet echt. Een kwartiertje duurde het overwicht van Kessel. Toen nam Doenrade het stokje weer over. Maar ook de opponent uit het zuiden wist niet of nauwelijks gevaarlijk te worden. De Kesselse staf besloot in te grijpen en wat meer routine het veld in te sturen. De slotfase werd het toch een eenrichtingsverkeer op het doel van Doenrade af. Maar een werkelijk fantastisch keepende Erik Thorisssen wist Doenrade keer op keer van een achterstand te behoeden. Grote kansen voor Bram Geraedts, Willem Kruijk en Rick Peeters werden keer op keer op fabuleuze wijze uit het doel gehouden door de aanvoerder van Doenrade. In de 85ste minuut moest de defensie van Doenrade dan toch het hoofd buigen. Een goede corner werd bij de tweede paal binnen geknikt door Rick Peeters. Wat volgde was een orkaan van vreugde over het hele sportpark de Roode Egge. Kessel moest nog enkele minuten zien te overleven en de halve finale van de play-offs was een feit. Dit ging met hangen en wurgen. Zo kreeg Michael de Jong namens Doenrade nog een dot van een kans om de stand alsnog gelijk te trekken. Gelukkig voor Kessel vloog zijn afwerking over het doel. En het werd alsmaar rumoeriger op het sportpark doordat arbiter Slavenburg maar niet het eindsignaal wilde geven. Op precies 16 uur 32 blies Slavenburg dan toch drie maal op het fluitje en de halve finale voor promotie was bereikt. Een ware opluchting voor de roodhemden maar een zeer knappe prestatie.

Volgende week Pinkstermaandag, 10 juni, komt Spaubeek op bezoek naar de Roode Egge voor de halve finale. Laten we hopen dat de temperaturen ons dan wat gunstiger gezind zijn. Niet alleen voor de spelers maar ook de supporters. De Kesselse mannen hopen dan ook dat een volgepakt sportpark onze jongens naar de finale schreeuwen. Tot volgende week!