Kessel kan topseizoen geen droomeinde geven..

10 juni – Afgelopen pinkstermaandag kwam het lange seizoen voor de hoofdmacht van VV Kessel ten einde. De halve finale voor promotie naar de 3de klasse werd in extremis verloren tegen Spauwbeek. Op een volgepakt sportpark de Roode Egge kwamen de roodhemden net te kort om de finale te bereiken. Eindstand 1-2. Desalniettemin kan de ploeg van oefenmeester Paulissen met opgeheven hoofd terugblikken op een mooi seizoen.

Een bomvol sportpark en wederom warme omstandigheden zouden het decor moeten vormen van wat nogmaals een prachtige voetbalmiddag moest worden. Een volledig fitte en complete selectie van het vandaalteam van VV Kessel trad afgelopen pinkstermaandag aan tegen Spauwbeek voor de halve finale nacompetitie. Voor het neutrale oog was er deze middag weinig te genieten. Echter voor zowel de supporters van Kessel als Spauwbeek werd het 90 minuten lang nagelbijten. In een wedstrijd bomvol fouten werden in de eerste helft op spaarzame momenten na nauwelijks kansen gecreëerd. Beide trainers hadden dan ook uitstekend hun huiswerk gedaan waardoor het vanuit beide kanten slechts bij enkele speldenprikjes bleef. Kessel kreeg nog wel de grootste mogelijkheid via middenvelder Rick Peeters, maar zijn inzet mistte kracht waardoor het leer vrij eenvoudig van de doellijn kon worden gehaald.

De tweede helft zou meer spektakel opleveren met name in de slotfase. Toch direct na rust hielden met name de staff, spelers en supporters van Kessel hun hart vast toen topschutter Willem Kruijk plots op de grasmat ging zitten. Na enkele minuten duizelig naast de zijlijn te hebben gezeten, kon de Willem de strijd toch voortzetten. Maar grote kansen bleven in het tweede bedrijf wederom achterwegen.

Tien minuten voor tijd ontbranden de wedstrijd dan eindelijk. De inmiddels ingevallen Bert Lenders wist plotseling Willem Kruijk de vrije doortocht op het doel van Spauwbeek te gunnen. De pass van Bert was op maat, maar de afronding van Willem des te beter. Zo waar trof de eerste grote mogelijkheid van de gehele middag doel. Kessel op 1-0 voorsprong. Helaas voor de roodhemden vloog de voorsprong enkele minuten later in rook op. Erik Meijers vuurde met een knappe volley vanaf de rand van het strafschopgebied op het Kesselse doel. Kessel-verdediger Stan Peeters probeerde zich nog voor het schot te gooien, maar toucheerde de bal dusdanig dat deze vervolgens regelrecht de bovenhoek in zeilde. 1-1.

In de absolute slotfase kreeg Kessel nog een dot van een kans om de stand alsnog in haar voordeel te trekken. Uit een goede hoekschop wist de doelman van Spauwbeek in eerste instantie nog de inzet uit het doel te houden. Vervolgens wierp Bram Geraedts zich met zijn hele hebben en houwen op de rebound, maar helaas werd zijn snoekduik ook van de lijn gehaald. Daarna zou het een rampzalig einde voor Kessel plaatsvinden. In de allerlaatste speelseconde moest Bram Geraedts aan de noodrem trekken na slordig balverlies van Rick Peeters. De vrije trap die hierop volgde werd door Kessel-doelman Wouter Allard slecht verwerkt waardoor Glenn Last namens Spaubeek de rebound kon binnen tikken. 1-2. Direct na de late tegentreffer resteerde slechts het eindsignaal. Grote vreugde aan de kant van Spauwbeek en een ware deceptie voor Kessel.

Enfin, niet het einde van het seizoen waar iedereen op had gehoopt, maar iedere Kesselnaar zal toch trots zijn op wat de hoofdmacht deze jaargang heeft laten zien. Tot volgend seizoen!