Sterke competitiestart VV Kessel 1 !

22 September – Afgelopen weekeinde is het vaandelteam van VV Kessel voortvarend begonnen aan de competitie in de 4de klasse D. Op het eigen sportpark de Roode Egge werd de gasten uit Beesel met 4-0 verschalkt waardoor de punten aan Kesselse zijde van de Maas bleven. 

De slechte voorbereiding en een langdurige blessure van vaste kracht Stan Peeters leverde genoeg kopzorgen op bij oefenmeester Paulissen. De ervaren trainer besloot om zijn basiselftal toch weer aan te passen, iets wat binnen de hoofdmacht van Kessel weinig gebeurt. Luuk van Dael die op vrijwel elke positie uit de voeten kan werd verwezen naar een plek in het hard van de defensie waardoor er op het middenveld een basisplaats vrijkwam voor Juul van den Beuken. Een rommelige openingsfase resulteerde slechts in enkele speldenprikjes van Kessel, terwijl ook Beesel weinig gevaar voor het doel wist te creëren. Met een half uur op de klok wist Kessel dan toch de ban te breken via wie anders dan Willem Kruijk. Willem die overigens terugkerende is van een blessure, werd door Rick Peeters middels een feilloze steekbal vrij voor het doel van Beesel gezet. Willem bleef ijskoud en ronde beheerst af in de lange hoek. 1-0. Daarna was het voor rust ook nog Beesel dat opzoek ging naar de gelijkmaker. Een goede voorzet vanaf de linkerkant leek te kunnen worden binnengetikt door een aanvaller van Beesel, maar linksachter Joep Jacobs wist ter nauwe nood vakkundig redding te brengen met een knappe tackle. 

Tijd voor de thee. In de rust maande coach Paulissen zijn spelers tot de orde en besloot dat Kessel in het tweede bedrijf de wedstrijd zakelijk moest uitspelen en dat Beesel op conditioneel vermogen geklopt moest worden. 

Na rust volgden de mannen in het rood de orders van hun coach goed uit. In de 50ste minuut wist Kessel namelijk al de voorsprong te verdubbelen. Bert Lenders zette Willem Kruijk wederom vrij op de keeper en in tegenstelling tot enkele minuten eerder bleek Willem dit maal wel de betere in een 1-op-1 duel met de Beeselse goalie. Kessel op een 2-0 voorsprong. Hiermee leek ook direct het verzet van Beesel gebroken te zijn. Want een kwartier later werd het zelfs 3-0. De vaste toeschouwers zullen vanochtend nog maar eens goed in de ogen moeten wrijven om in de krant de bevestiging te kunnen vinden van hetgeen zij gisterenmiddag mochten aanschouwen. Jawel lezers, rechtsachter Ruud van Knippenbergh mocht de 3-0 binnentikken na een knappe actie van Willem. Na een talloos aantal wedstrijden waarin hij niet wist te scoren, was het gister eindelijk zo ver. Enkele minuten later werd de eindstand nog op 4-0 bepaald door een werkelijk schitterende treffer van Willem, die zo ook maar weer zijn eerste hattrick van het seizoen te pakken heeft. Met een lob van zo'n 35 meter wist hij de doelman van Beesel voor de derde keer te passeren. 

Een prima resultaat voor de hoofdmacht van Kessel. Toch willen wij de sportieve ploeg uit Beesel én de supporters bedanken voor een leuke wedstrijd en een uitstekende derde helft! Dit in combinatie met een heerlijke BBQ betekende een prachtige start van een hopelijk mooi seizoen. Volgende week staat Horn uit op het programma

 

Volg VV Kessel ook op Facebook 

Sportpark De Roode Egge
Roode Eggeweg 6a Kessel
0774621833 - info@vvkessel.nl