Kessel knokt zich naar fortuinlijke zege in Horn!

29 September – Het vlaggenschip van VV Kessel boekte afgelopen weekeinde een knappe uitzege bij KSV Horn. In een wedstrijd waarin Horn duidelijk de beter voetballende ploeg was, gingen de Kesselse mannen van oefenmeester Paulissen er toch met de drie punten van door. Dit werd mede mogelijk gemaakt door uitstekend keeperswerk van doelman Wouter Allard en de scoringsdrift van scherpschutter Willem Kruijk. Eindstand: 1-2.

Met exact hetzelfde basiselftal van vorige week betrad Kessel zondag jongstleden het veld. De 4-0 overwinning tegen Beesel van vorige week gaf coach Paulissen geen aanleiding zijn elf namen te wijzigen. Horn begon duidelijk met de intentie om Kessel vroegtijdig vast te zetten. Kessel daarentegen liet haar tegenstander als vanouds komen en zakte zelf wat verder terug. In de 7de minuut was daar plots de snelle openingstreffer voor de Kesselnaren. Met een mooie lange pass leidde Juul van den Beuken een counter in namens Kessel. In eerste instantie wist de doelman van Horn nog eerder bij de bal te zijn, echter kon deze niet voorkomen dat de bal alsnog voor de voeten van Willem Kruijk terecht kwam. Middels een schitterende lob met zijn zwakke been verraste Willem vriend en vijand door de uitgekomen doelman te verschalken. Kessel dus al vrij snel op voorsprong. Daarna was het enkel Horn dat het spel maakte. Het Kesselse blok, zowel op het middenveld als in de defensie, piepte en kraakt. Het was dan ook voornamelijk aan doelman Wouter Allard te danken dat Horn niet wist te scoren. In de 23ste minuut moest ook Wouter capituleren. Het was geen speler van Horn die de trekker wist over te halen, maar Joep Jacobs die een voorzet vanaf de rechterflank ongelukkig in eigen doel wist te werken. 1-1. Kessel speelde verre van groots en moest vaak zijn spel beperken tot enkel verdedigend werk. Toch werd er razendsnel na de gelijkmaker opnieuw gescoord. Rick Peeters stelde via een keurige pass Willem Kruijk in staat om ook zijn tweede mogelijkheid van deze middag af te ronden. 1-2. Twee kansen, twee doelpunten dus voor de Kesselse goalgetter. Tot aan de rust wist Kessel niet meer gevaarlijk te worden. Horn daarentegen wel, maar zij vonden in doelman Wouter Allard een behoorlijke sta-in-de-weg.

Tijdens de thee werd er in de Kesselse formatie het een en ander omgegooid. Aanvaller Bert Lenders zakte terug om het middenveld te versterken en ook Tjort Peeters kwam binnen de lijnen om het nodige verdedigende werk te verzetten. Kessel begon de tweede helft dus in een 4-5-1 formatie, met Willem Kruijk op een eiland voorin.

Ook in het tweede bedrijf kwamen de mannen van Kessel nauwelijks aan het voetballen toe, wel kreeg Horn het moeilijk met de nieuwe defensieve formatie van Kessel. Dit resulteerde in een wat saaie tweede helft met spaarzame kansen. De wedstrijd ontbrande pas echt in de slotfase. Hierin kreeg de inmiddels ingevallen Jules Bruynen de uitgelezen mogelijkheid de wedstrijd in het slot te gooien. Een simpele intikker bleek Jules echter toch te lastig, waardoor de wedstrijd onder hoogspanning bleef staan. Niet veel later kreeg Kessel nog een buitenkans om de wedstrijd definitief in haar voordeel te beslissen. Willem Kruijk werd door de aanvoerder van Horn in het strafschopgebied naar de grond gewerkt. Dit moest de aanvoerder van Horn bekopen met een tweede en dus rode kaart én een strafschop. Uiteraard was het Willem zelf die vanaf 11 meter zou aanleggen, maar tot de verbazing van velen werd zijn inzet knap gepareerd door de doelman van Horn. In de blessuretijd kreeg Horn nog enkele gevaarlijke momenten voor het Kesselse doel, maar met kunst, vliegwerk en uitstekend keepende Wouter Allard wist Kessel toch de nieuwe gelijkmaker te voorkomen.

Al met al een onverdiende maar oh zo belangrijke driepunter voor Kessel. Volgende week staat de altijd lastige uitwedstrijd tegen Roggel op het programma. Hier hebben de mannen van Kessel nog wat recht te zetten.