Kessel neemt revanche op Roggel !

6 oktober – Zondag jongstleden heeft de hoofdmacht van VV Kessel drie belangrijke punten weten te pakken tegen angstgegner Roggel. Op een kletsnat sportpark de Mossenhook was Kessel met 0-3 te sterk voor het altijd lastige Roggel. Hiermee blijft de Kesselse formatie vooralsnog zonder puntverlies.

Vorig jaar werden er nog 4 punten over twee duels gemorst tegen SV Roggel. In die wedstrijden was Kessel niet bij machten om het stugge Roggel kapot te spelen. In deze discutabele potjes, waar voornamelijk het pakken van gele en rode prenten meer de doelstelling leek dan het scoren van doelpunten, speelde Kessel gewoonweg slecht. Genoeg redenen voor de mannen van oefenmeester John Paulissen om het dit seizoen beter te doen tegen Roggel. De Kesselse startformatie werd dan ook iets gewijzigd. Rick Peeters startte in de frontlinie waardoor Bert Lenders een plek terugzakte naar het middenveld. We kunnen na deze draak van een zondag wel stellen dat de herfst echt begonnen is. Of zoals leidsman de Bruijn het noemde; “kut weer met dt”. Enfin, de heer de Bruijn en de 22 spelers inclusief bal waren er dan toch en daarom kondigde de arbiter uit Panningen aan; “ik verrek het om nu af te blazen, al moeten we de wedstrijd uit roeien er wordt doorgespeeld”.

In de openingsfase golfde het spel aardig op en neer met hier en daar mogelijkheden aan beide kanten. De eerste grote kans was er voor wie anders dan Willem Kruijk. De balvaardige spits legde vrijwel de hele defensie van Roggel ,waaronder de doelman, in de luren. Een modderpoel in het doelgebied bracht echter redding voor Roggel. De bal werd namelijk net voor de doellijn tot stiltand gebracht door deze kletsnatte modderpoel hierdoor mocht Roggel van geluk spreken dat het nog niet op achterstand stond. Toch boden de zwart-witten wel degelijk verzet. Met name via standaardsituaties werden zij behoorlijk gevaarlijk. Zo moest Kessel goalie Wouter Allard zich eenmaal tot het uiterste strekken om een vrije trap uit de bovenhoek te plukken. In de 19de minuut werd de score dan toch geopend door Kessel. Een goede steekpass van Bert Lenders stelde Willem Kruijk in een goede scoringspositie. Nog de keeper nog de modderpoel wisten ditmaal de openingstreffer van de Kesselse aanvalsleider te voorkomen. Kessel op een 0-1 voorsprong. In de eerste helft werd de voorsprong nog verdubbeld. De over de rechterflank opgekomen Juul van den Beuken werd op zijn wenken bediend door Rick Peeters. Na enkele mislukte voorzetten besloot Juul dit keer voor eigen succes te gaan en met wat fortuin belandde de bal in de lange hoek tegen de touwen. Kessel dus op een 0-2 voorsprong. Alsof dat nog niet genoeg was besloot ook leidsman de Bruijn Kessel een helpende hand toe te steken. SV Roggel aanvoerder Roy Peeters kreeg namelijk wegens aanhoudend protest zijn tweede gele prent van de middag te zien. Dit tot verbijstering van de Roggel achterban.

Tijdens de thee hamerde coach Paulissen erop dat de Kesselse strijdwagen niet achterover moest gaan leunen in het tweede bedrijf. Roggel had namelijk vorige week ook een 0-3 achterstand om weten te buigen in een 4-3 overwinning.

Wat niet de bedoeling was, maar waar iedereen toch op zat te wachten, was een Kessel dat slordig en nonchalant aan de tweede helft begon. Roggel daarentegen kwam een stuk gretiger uit de kleedkamers. Kessel hielp Roggel nog beter in het zadel door de spelersverhouding weer gelijk te trekken. Laatste man Luuk van Dael moest klungelig balverlies van Bert Lenders met een overtreding bekopen. Luuk kreeg hiervoor ook zijn terechte tweede gele prent van de middag te zien en mocht daarom het veld ruimen. Daar waar Roggel bleef aandringen op de aansluitingstreffer kreeg Kessel via de counter toch ook kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. In deze fase van de wedstrijd was het toch Roggel dat de overhand kreeg. Kessel beperkte zich tot het tegenhouden en hopen op een bevlieging van Kruijk in de voorhoede. Een kwartier voor tijd was het toch Kessel dat wederom op het scorebord kwam en niet Roggel. Met een mooie lobpass zette Juul van den Beuken Rick Peeters vrij voor het Roggelse doel. Rick wist de mogelijkheid niet te verzilveren, maar in de nastoot belandde de bal voor de voeten van Willem Kruijk. Willem besloot niet voor eigen succes te gaan en zag Juul van den Beuken vrij staan op de rand van het strafschopgebied waarna Juul de bal in het doel plaatste en hiermee de doelman van Roggel kansloos liet. Kessel op een 0-3 voorsprong en hiermee was ook direct de eindstand bepaald.

Volgende week brengt EMS een bezoek aan sportpark de Roode Egge te Kessel. De ploeg van coach Paulissen zal het dan moeten stellen zonder de geschorste Luuk van Dael en de nog altijd in het gips hinkelende Stan Peeters. Hiermee bezorgt de laatste man positie de ervaren oefenmeester weer een hoop kopzorgen. Desalniettemin zullen de mannen die wel het veld kunnen/mogen betreden gebrand zijn op een overwinning. Zeker gezien Kessel vorig seizoen op eigen veld keihard werd afgedroogd door EMS.