Kessel pakt punt in extremis dankzij reddende engel Roy!

13 oktober – Afgelopen weekeinde heeft het vlaggenschip van VV Kessel één punt weten over te houden aan de lastige thuiswedstrijd tegen EMS. In de blessuretijd was het Roy Peeters die goud waard bleek te zijn door de 2-2 binnen te knikken. Dankzij dit punt is Kessel uitgelopen op de concurrentie en bezetten de roodhemden momenteel de koppositie met één punt voorsprong.

Oefenmeester Paulissen moest afgelopen zondag noodgedwongen zijn basiselftal wijzigen. Vanwege een schorsing van Luuk van Dael en een langdurige blessure van Stan Peeters, mocht Bert Lenders plaatsnemen in het hart van de defensie. Hierdoor kwam er op het middenveld ruimte vrij voor Tjort Peeters, die meteen zijn eerste officiële basisplek in de competitie voor de hoofdmacht van VV Kessel mocht afvinken. Kessel startte fel en gretig. Dit leidde ook tot grote mogelijkheden. In de eerste 10 minuten wist Kessel namelijk al twee maal het aluminium te raken. Rick Peeters en Willem Kruijk werden beide gevaarlijk. Bij deze kansen bleef het niet en Kessel verzuimde simpelweg de score te openen. En zoals de oude voetbalwetten gelden: als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het wel. En zo geschiedde. De Kesselse defensie had het moeilijk met de rappe aanvallers van EMS. Zo werd in de 13de minuut de 0-1 op het scorebord gezet. Doelpuntenmaker namens EMS: Jeremy Fermont. Kessel had het moeilijk, maar wist toch weerstand te bieden. Dit uitte zich in de gelijkmaker. In de 30ste minuut wist Willem Kruijk zichzelf een vrije doortocht te forceren. Op zijn gemak wist Willem de centrale verdediger van EMS eruit te spurten om vervolgens de 1-1 en zijn 7de van het seizoen te maken. De kansloze verdediger van EMS kon ook direct het veld ruimen met een hamstringblessure. Na de gelijkmaker wist EMS toch weer op voorsprong te raken. Linksachter Joep Jacobs, moest de doorgebroken aanvaller van EMS weerhouden van scoren. Dit ging echter niet zonder een strafschop weg te geven. Deze werd enkele tellen later vakkundig benut waardoor EMS met een 1-2 voorsprong de rust in ging.

Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Kessel had langdurig balbezit, creëerde de kansen, maar wist ze niet af te maken. Terwijl EMS in de omschakeling continu gevaarlijk bleef. Weer waren het Rick Peeters en Willem Kruijk die beiden wederom het houtwerk wisten te raken. Daarnaast wist Willem nog een bijna niet te missen kans om zeep te helpen, mede dankzij fantastisch keeperswerk van de goalie van EMS. Coach Paulissen werd er moedeloos van en besloot zo’n 10 minuten voor tijd te wisselen. Rechtsachter Ruud van Knippenbergh werd naar de kant gehaald en maakte plaats voor Roy Peeters. De man die zich verschuilt achter de bijnaam “Chopper”. Roy wordt mede zo genoemd vanwege zijn lengte, sprong- en kopkracht. Hij werd dan ook binnen de lijnen gestuurd als een ouderwetse stormram. Daar waar het geloof bij het gros van de spelers van Kessel weg ebde, bleef Roy hopen op dat ene kansje. Die ene voorzet die perfect op zijn kruin zou vallen. De tijd begon langzaam te dringen en de spelers van EMS pakte minuut na minuut door ballen weg te rossen of blessures ten tonele te brengen. Gelukkig besloot leidsman van Ophoven de tijd er wel bij te tellen toen de 90 minuten verstreken waren. In de absolute slotfase wist Kessel nog een corner te forceren. En Roy Peeters, volgens mij met zijn eerste balcontact in die minuten dat hij binnen de lijnen stond, knikte zowaar de verlossende 2-2 binnen! Tot ongeloof van hemzelf, zijn medespelers en staff, maar ook de supporters had hij de gelijkmaker gescoord.

Daarna werd het nog grimmig met enkele opstootjes. EMS creëerde nog één mogelijkheid om alsnog de 3 punten mee naar Kitskensberg te nemen. Gelukkig bleef doelman Wouter Allard ook in de blessuretijd scherp en wist hij zijn ploeg van een nederlaag te weerhouden.