Kessel haalt niveau niet en lijdt verdiende nederlaag tegen Maasgouw

20 oktober -  Afgelopen weekeinde heeft het vlaggenschip van VV Kessel een dure, maar terechte nederlaag geleden. In Thorn was thuisploeg FC Maasgouw met 2-1 te sterk voor onze Kesselnaren. Hierdoor zijn de roodhemden hun koppositie in de 4de klasse D kwijt.

De ziekenboeg kreeg begin deze week een verrassende wending. Stan Peeters is dan inmiddels gipsloos, maar de komende weken nog steeds niet inzetbaar. Hier kwam Bert Lenders nog eens bovenop. Een spierblessure houdt ook Bert de komende wedstrijd(en) aan de zijlijn. Gelukkig bezit oefenmeester John Paulissen vooralsnog over een brede selectie. Volgende week zal dit echter anders zijn aangezien Rick Peeters afgelopen zondag een schouderblessure opliep en ook Luuk van Dael geblesseerd naar de kant ging. 3 Punten en 2 basisspelers minder. Een dure rekening voor de hoofdmacht van Kessel. Aanspraak op de 3 punten deden de roodhemden dit weekend echter totaal niet. Maasgouw was op vrijwel alle fronten beter. Daar waar Kessel normaliter sterk is in de fysieke duels lieten onze mannen het behoorlijk afweten vandaag. Tel daar nog een portie offday van de creatieve spelers bij op en je krijgt een draak van een wedstrijd. Maasgouw daarentegen voetbalde vrij aardig en liet Kessel niet of nauwelijks aan hun spel toekomen. De grootste mogelijkheid was in het begin wel voor Kessel. Een counter zette topschutter Willem Kruijk aan het werk. Uiteindelijk kon zijn inzet nog vrij eenvoudig van de doellijn worden gehaald door een verdediging van Maasgouw. Na ruim een halfuur spelen, voltrok zich het vonnis dat niet kon uitblijven. Maasgouw kwam namelijk op voorsprong. De zoveelste gevaarlijke situatie voor het Kesselse doel leidde ditmaal wel tot de openingstreffer. Doelman Bart Jacobs, die de nummer 1 positie tussen de palen heeft overgenomen van de in Mexico verblijvende Wouter Allard, was kansloos op de inzet. Voor rust had Maasgouw de voorsprong nog enkele keren kunnen verdubbelen, maar gelukkig voor Kessel bleef het bij die ene treffer.

Tijdens de thee werden hier en daar wat nieuwe strategische plannen op touw gezet door Kessel, maar dat het beter moest en zou, dat stond buiten kijf. Na de rust zagen we dan toch eindelijk 10 minuten ook een gretig Kessel. Zo werd Maasgouw in de openingsfase van het tweede bedrijf flink onder druk gezet. Dit alles resulteerde in een snelle gelijkmaker. Met de eerste beste goede aanval van de middag wist Juul van den Beuken de 1-1 op het scorebord te zetten. Juul wist wel raad met de perfecte steekpass van Willem Kruijk en rondde dan ook zeer beheerst af in de lange hoek. Wellicht dat de gelijkmaker Kessel de boost zou geven die de ploeg zo erg nodig had. Echter keek Kessel niet veel later alweer tegen een achterstand aan. Een goede voorzet werd door de spits van Maasgouw knap ingekopt. In eerste instantie had Bart Jacobs nog antwoord op de kopbal, maar de rebound werd ook hem te veel. 2-1 voor Maasgouw. In het restant van de wedstrijd had Kessel wel wat meer balbezit, maar het elftal had niet de kracht nog de wil om een nieuwe achterstand om te buigen. Daar creëerde de ploeg van oefenmeester Paulissen simpelweg te weinig voor.

Volgende week Komt Ell op bezoek naar sportpark de Roode Egge. Hier zullen de Kesselse mannen hopelijk wat gretiger voor de dag komen om deze zeperd te niet te doen en de achterstand op de koppositie niet groter te laten worden.