Gehavend Kessel knokt zich naar punt in spektakelstuk tegen Ell

27 oktober – Zondag jongstleden heeft het vlaggenschip van VV Kessel één punt weten over te houden aan de thuiswedstrijd tegen Ell. De hoofdmacht van Kessel mistte maar liefst 5 basis spelers. Desalniettemin wisten de mannen van oefenmeester Paulissen een  0-2 achterstand om te buigen in een 3-2 voorsprong. Helaas maakte Ell in de slotfase nog gelijk waardoor 3-3 de eindstand werd. Een terechte uitslag en een uitermate attractieve wedstrijd.

Rick Peeters, Stan Peeters, Luuk van Dael, Bert Lenders en Wouter Allard. Om maar direct met de deur in huis te vallen, dit was de ziekenboeg / lijst van afwezigen waar Kessel mee te maken had en heeft de komende tijd. Desondanks mocht coach Paulissen van geluk spreken dat het tweede elftal vrij was. Hierdoor kon er beroep gedaan worden op een aantal spelers van Heren 2. Zo was er in het hart van de defensie een basisplaats voor Jirry Roumen en in de voorhoede mocht Remco Paulissen starten. De wedstrijd begon vrij rustig met twee teams die beide een afwachtende houding aannamen. Pas halverwege het tweede bedrijf kwam de wedstrijd echt los. In deze fase was het wellicht Kessel dat het meest aanspraak maakte op de openingstreffer. Echter was Ell zeker niet ongevaarlijk. In de 39ste minuut keek Kessel plots tegen een achterstand aan. Een strakke hoekschop kon bij de eerste paal ingekopt worden dankzij miscommunicatie in de Kesselse defensie. Doelpuntenmaker: Ell-aanvoerder Jelle Heber. Kessel leek even geslagen en de koppies gingen omlaag. Hierdoor kon Ell al vrij snel de voorsprong verdubbelen. Via de linkerflank van Ell werd er eenvoudig door de laatste linie van Kessel gesneden. Een bekeken schot werd in eerste instantie nog gekeerd door doelman Bart Jacobs, maar in de rebound was Ell-aanvoerder Jelle Heber er als de kippen bij om zijn tweede van de middag binnen te tikken. Kessel dus serieus in de problemen. Toch wist Kessel vlak voor rust nog de aansluitingstreffer te maken. Een hoekschop werd voor het doel geslingerd en wat daarop volgde was een ware scrimmage. Tot op heden is het niet duidelijk wie het rond stukje leer het laatste zetje gaf, maar vooralsnog kwam de treffer op naam van Kessel captain Noud Peeters.

Tijdens de thee eiste coach Paulissen 101% werklust en inzet van zijn spelers. Hoe dan ook zou er vandaag niet verloren worden. Geen tijd meer voor excuses of gemekker over het gemis van een aantal sterkhouders, gewoon zoals het oude Kesselse gezegde luidt: “D’raan wie verrekus wullem”.

De beginfase van het tweede bedrijf was er niet een van grootse schoonheid. Wel was er van beide kanten strijd, passie en inzet wat de wedstrijd toch behoorlijk aantrekkelijk maakte. Kessel was behoorlijk aan het aandringen maar op enkele hoekschoppen na werden de roodhemden niet gevaarlijk. Een van deze gevaarlijke hoekschoppen resulteerde in de uitgelezen mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. Een handsbal in het doelgebied van Ell werd namelijk bestraft met een penalty. Willem Kruijk die tot dan nog niet lekker in de wedstrijd zat, legde aan vanaf 11 meter. Zijn inzet vloog helaas naast en over het doel. Gelukkig mocht Willem enkele minuten later wederom aanleggen om op het doel te vuren. Ditmaal wel een meter of 10 verder van het doel af. Willem mikte de bal precies goed in de kruising waardoor de doelman van Ell kansloos bleef.

We zitten in deze fase van de wedstrijd rond de 80ste minuut. Vrij kort na de gelijkmaker kon Kessel met 10 man verder. Bram Geraedts kreeg namelijk zijn tweede gele prent van de middag te zien. Dat is dus de zesde basisspeler die Kessel volgende week zal moeten missen. Toch wist Kessel met tien man nog op voorsprong te geraken. Via een vlijmscherpe counter maakte Kessel de 3-2. Nota bene rechtsback Ruud van Knippenbergh was helemaal mee opgekomen om na een knappe rush van Willem Kruijk de 3-2 binnen te tikken. Jammer genoeg konden de 10 man van Kessel niet lang standhouden tegen het slotoffensief van Ell. Enkele minuten voortijd werd er op het Kesselse doel gevuurd, deze inzet werd nog gekeerd, maar de bal werd direct weer voor het doel gegooid en bij de tweede paal was er geen speler van Kessel meer over om redding te brengen. Zo kon Dave Heijkers namens Ell de eindstand op het scorebord zetten.

Volgende week mag Kessel de maas over voor de derby in en tegen Reuver. Ondanks het groot aantal afwezigen zal Kessel toch niets anders willen dan de drie punten naar de overzijde van de maas te halen!