Kessel hervat competitie met eindelijk weer eens een zege

24 November – Afgelopen zondag heeft het vlaggenschip van VV Kessel een einde gemaakt aan een reeks zonder overwinningen. Het eerste elftal won overtuigend de peel&maas-derby in en tegen Koningslust. Einduitslag 0-4.

Na een rustweek stond de uitwedstrijd tegen Koningslust op het programma. Alweer het derde jaar op rij dat de mannen van oefenmeester Paulissen daags na de herenzitting aan mochten treden tegen Koningslust. Middenvelder/aanvaller Rick Peeters was eindelijk weer beschikbaar en had meteen een groot aandeel in de overwinning. 

In de openingsfase was het Koningslust dat de eerste grote kans mocht noteren. Gelukkig was Ruud van Knippenbergh met een knappe tackle een staar in de weg. Niet veel later werd de score geopend door de roodhemden uit Kessel. Bram Geraedts werd rond het strafschopgebied onderuit gehaald met als resultaat een vrije trap. Willem Kruijk wist slim gebruik te maken van de slecht opgestelde muur. In de korte hoek wist hij namelijk Koningslust goalie Mick Berkers te verrassen. 0-1. Kort hierna volgde ook een vrije trap voor Koningslust na een overduidelijke schwalbe van middenvelder Jurjen Verbong. Gelukkig voor Kessel spatte de vrije trap uiteen op de lat. In de 9de minuut wist Kessel de voorsprong te verdubbelen. Een knap schot van Willem Kruijk trof ook de lat, maar Rick Peeters was er als de kippen bij om de rebound binnen te knikken. 0-2. Hierna volgde een fase van balbezit voor Koningslust, maar tot het creëren van gevaarlijke kansen kwamen de geelzwarten niet. Sterker nog in de 22ste minuut werd de wedstrijd al in het slot gegooid. Een vlijmscherpe counter via Bert Lenders zette Willem Kruijk vrij voor het doel van Koningslust, Willem bleef ijskoud en schoof heel beheerst de 0-3 binnen. Daarna gebeurde er voor rust weinig meer. 

Tijdens de thee werden de spelers duidelijk geïnstrueerd waakzaam te zijn om Koningslust geen strohalm te bieden. Zo moest ook Juul van den Beuken het veld ruimen aangezien oefenmeester Paulissen geen risico wilde nemen met een eventuele 2de gele kaart. Hij werd rechts op het middenveld vervangen door Mike Verlaak die een dijk van een tweede helft speelde. 

Na rust probeerde Koningslust het nog wel maar was de ploeg niet bij machten het Kessel echt lastig te maken. Sterker nog het was Kessel dat vaak verzuimde de score nog groter te doen oplopen. Het vizier stond lang niet zo op scherp als in de eerste helft. Willem Kruijk wist wel nog de 0-4 te maken en hiermee zijn hattrick te completeren. Een smetje op de verder vlekkeloze overwinning was het uitvallen van aanvoerder Noud Peeters. Zijn inzetbaarheid voor aankomende wedstrijd lijkt vooralsnog twijfelachtig.

Dit is echter wel een heel belangrijke wedstrijd. TSC komt op bezoek op sportpark de Roode Egge. De winnaar van dit duel houdt aansluiting met de koppositie.

 

Volg VV Kessel ook op Facebook 

Sportpark De Roode Egge
Roode Eggeweg 6a Kessel
0774621833 - info@vvkessel.nl