Verdiende, maar late zege voor Kessel!

19 Januari – Afgelopen weekeinde heeft het vlaggenschip van VV Kessel eindelijk de competitie hervat. Dit deed het elftal naar behoren. Zo werd directe concurrent TSC met   1-0 verlagen op het eigen sportpark de Roode Egge.

Een lege ziekenboeg, woorden die het eerste elftal van VV Kessel nog niet heeft uit kunnen spreken dit seizoen. Hierdoor kon oefenmeester Paulissen weer beschikken over alle wapens om een juiste strategie te smeden. Een lange wedstrijdbespreking en een goed doordachte basisopstelling moesten en zouden Kessel vandaag drie punten opleveren. TSC , een directe concurrent in de (sub)top van de vierde klasse D, was vandaag de tegenstander. Een geroutineerd elftal dat doorgaans weinig kansen weggeeft. Een heuse “zes-punten-wedstrijd” stond dus op het programma.

De wedstrijd begon vrij slordig en afwachtend van beide kanten. Twee ploegen die niet bij machten waren het spel te dicteren. Kessel begon echter na de openingsfase licht de overhand te krijgen. Hier en daar werden de eersten speldenprikjes uitgedeeld, maar tot een treffer mocht het nog niet komen. Mike Verlaak trof met een prachtig schot de binnenkant van de paal en Bert Lenders verscheen plots vrij voor de doelman maar wist ook deze kans onbenut te laten. TSC daarentegen kwam eigenlijk vrij weinig voor het doel waardoor Kessel-doelman Wouter Allard een rustige middag leek te hebben. Na 45 minuten stond dan ook nog altijd de brilstand (0-0) op het scorebord.

De eerste zoete thee van Wayne in 2020 gleed de kelen in tijdens het kwartiertje pauze. Tijdens deze intermezzo bleek recent herstelde laatste man Stan Peeters de wedstrijd niet te kunnen hervatten. Hierdoor werd Bert Lenders verwezen naar het hart van de defensie en Juul van den Beuken zou de voorhoede aanvullen.

In het tweede bedrijf was het enkel Kessel dat het spel dicteerden. Kansen stapelden zich op, maar een gedisciplineerde achterhoede en uitstekend spelende doelman van TSC bleken vooralsnog één horde te veel. De eerste echt grote kans in de tweede helft was echter voor TSC. Deze werd ingeleid door een merkwaardige terugspeelbal van linksachter Joep Jacobs. Tot zijn opluchting was doelman Wouter Allard goed bij de les en wist een tegentreffer te voorkomen. Verder bleef Kessel aandringen maar kans op kans troffen geen doel tot frustratie van alles en iedereen. Toch gaven de roodhemden niet op en bleven vechten voor de openingstreffer. En deze kwam er in de absolute slotfase. Met 90 minuten op de klok en slechts de blessuretijd die nog resteerde stond de brilstand nog altijd op het scorebord. Hier kwam gelukkig nog verandering in. Een afstandsschot van Rick Peeters werd slecht verwerkt door de tot nog toe vlekkeloos spelende doelman van TSC. In de rebound was Juul van den Beuken op de achterlijn in staat met een hakje Willem Kruijk in het strafschopgebied vrij te spelen. Willem die vandaag niet zo lekker in de wedstrijd zat, wist de trekker over te halen! 1-0 voor Kessel. Overigens het 150ste (!) van Willem Kruijk in de Kesselse hoofdmacht.

Met deze belangrijke driepunter houdt Kessel voorlopig de top in zicht. Een aderlating is het wegvallen van de net herstelde Luuk van Dael. Met gescheurde enkelbanden zal Luuk helaas een tijdje uit de running zijn. Wij wensen hem een spoedig herstel!  Volgende week komt BEVO uit Beringe een bezoek brengen aan de Roode Egge. De oud-werkgever van coach Paulissen verkeerd in zwaar weer, maar is altijd gebrand om te presteren tegen Kessel. Het beloofd dan ook weer een mooie derby te worden! Dus komt dat zien! Voor nu een fijne week toegewenst!