Zwaarbevochten overwinning Kessel in derby tegen Beringe

Afgelopen weekeinde wist het vlaggenschip van VV Kessel een 0-2 achterstand knap om te buigen in een 3-2 overwinning tegen Beringe. Hiermee doet het elftal van Coach Paulissen goede zaken en blijft het bovendien al ruim 2,5 jaar ongeslagen in Peel&Maas-derbies.

Kessel was vooraf gewaarschuwd tegen een gretig Beringe dat graag een slechte periode wil afsluiten. Desondanks kwamen de roodhemden in de eerste helft en met name het eerste halfuur niet opdagen. Dit resulteerde in een verdiende 0-2 voorsprong voor de gasten uit Beringe. Een afstandsschot van Eric Minten trof te makkelijk het Kesselse doel en Lorenzo Hanssen verdubbelden de voorsprong namens Beringe. Bram Geraedts was namens Kessel de gevaarlijkste man, maar hij liet twee dotten van kansen onbenut door beide mogelijkheden voorlangs te schuiven. Nog voor rust wist Kessel de wedstrijd een beetje te kantelen. Een uitstekende voorzet van Mike Verlaak belandde op het hoofd van Willem Kruijk die de bal feilloos binnenkopte. Ruststand 1-2.

In het tweede bedrijf kwam Kessel een stuk beter uit het kleedlokaal en Beringe beperkte zich met name tot verdedigen. Toch bleven (grote) kansen uit. Tot een kwartier voor tijd plots de stand gelijk werd getrokken. Een kort genomen hoekschop kwam uit bij Juul van den Beuken die vervolgens met een schitterend afstandsschot de bal in de rechterbovenhoek deed krullen. 2-2. Kessel wilde hierna doordrukken en Beringe twijfelde. In de absolute slotfase was het de jarige Bert Lenders die de wedstrijd in het voordeel van Kessel besliste op aangeven van Bram Geraedts. Wederom een puntgave voorzet werd goed binnengekopt.