Kessel laat welverdiende zege laat uit handen glippen

8-3-2020 - Na 42 dagen geen competitievoetbal mocht het vaandelteam van Kessel eindelijk weer aantreden voor een competitieduel in de vierde klasse E. Vandaag kwam Horn op bezoek naar sportpark de Roode Egge. In Horn wist Kessel eerder dit seizoen te winnen maar dit verliep allesbehalve vlekkeloos. De wedstrijd begon om 15:15 uur omdat de scheidsrechter door familie omstandigheden niet meer kon komen. Er werd een vervangende scheidsrechter opgetrommeld uit Belfeld om de wedstrijd in goede banen te leiden. Als dit nog niet alles was, was het voor oefenmeester John Paulissen een ware klus om 11 namen op papier te krijgen. Ruud van Knippenberg is ’s ochtends in voorbereiding ziek afgehaakt, twee afmeldingen van Mike Verlaak en Bert Lenders en Luuk van Dael die nog steeds geblesseerd is zorgde voor kopzorgen bij John. Zodoende keerde Remco Paulissen en Tom Ottenheijm weer terug in de basis. 

 

Enfin, er werd dus om 15:15 uur alsnog begonnen aan competitieduel nummer 12 voor Kessel. De openingsfase was duidelijk voor Kessel. Het elftal kreeg een aantal corners op rij maar wist geen doel te raken. Het eerste grote gevaar kwam van Willem’s rechtervoet. Zijn vrije trap van circa 25 meter werd goed ingeschoten maar werd gekeerd door de uitstekende keeper van Horn.  Na een kwartier kreeg Rick een opgelegde mogelijkheid om de score te openen echter belande het leer op de parkeerplaats. Horn kwam niet verder dan wat speldenprikjes, zoals een paar verdwaalde voorzetten. Na een halfuur spelen zette Willem een rush op vanaf eigen helft en de bal beland uiteindelijk voor de voeten van Joep maar de goalie van Horn is wederom een sta in de weg.

 

De eerste helft kreeg Kessel nog een aantal kansen maar de afronding laat helaas te wensen over. Er waren voldoende mogelijkheden om de voorsprong in handen te nemen.

 

Het tweede bedrijf startte Horn feller als Kessel. Het had de overhand en dit resulteerde in een aantal mogelijkheden. Maar ze wisten doelman Wouter Allard niet echt te testen. Na 15 minuten in de tweede helft kwam Kessels eerste wapenfeit. Wederom was er een rush van Willem. Hij legde de bal panklaar voor Juul van de Beuken maar Juul kwam net een teenlengte te kort om de bal in het lege doel te schuiven.  

 

In de 67e minuut werd dan eindelijk de ban gebroken. Een vrije trap werd door Rick Peeters perfect over de muur getild en de 1-0 was een feit. Kessel was op dit moment sterker en had legio mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Maar in de 82e minuut kreeg Horn een 100% mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Door een overtreding in de 16 van Kessel kreeg Horn een strafschop. Deze penalty was onhoudbaar voor Wouter en het stond 1-1.

 

Kessel liet vandaag op het moeilijk bespeelbare veld een grote arbeidslust zien en kansen waren er genoeg. Helaas zat de afronding niet altijd mee. Volgende week mag het elftal op bezoek bij Swalmen. 

 

Volg VV Kessel ook op Facebook 

Sportpark De Roode Egge
Roode Eggeweg 6a Kessel
0774621833 - info@vvkessel.nl