Stroeve maar goede competitiestart VV Kessel 1

20/9 – Zondag 20 september, de dag dat er eindelijk weer een competitiewedstrijd gespeeld werd na een COVID-19 stop van 6 maanden. Deze pot bleek achteraf voor Kessel een zeer verdienstelijke te zijn. In een wedstrijd waarin de Kesselnaren verre van goed voetbal lieten zien stond slechts één ding centraal en dat waren 3 punten. Een lastige uitwedstrijd tegen Meterik, dat goed verzet bood, trok Kessel toch aan het langste eind. Uitslag: 2-3.

Als vanouds begon Kessel niet al te best aan de wedstrijd. De eerste minuten was het met name zoeken om de organisatie goed neer te zetten. Desalniettemin werden er nauwelijks kansen weggegeven. Daar tegenover stond wel dat Kessel ook vrijwel niks wist te creëren. 15 Minuten lang golfde het spel op en neer, met voornamelijk Meterik aan de bal, zonder dat er iets noemenswaardig gebeurde. In de 18de minuut werd de score dan toch geopend door Kessel. Een vrije trap op ruim 30 meter werd door Willem Kruijk regelrecht de kruising in gestreept, 0-1. Nog voor rust kreeg Meterik de uitgelezen mogelijkheid om vanaf 11 meter de stand gelijk te trekken. Een van de weinige goede beslissingen van de arbiter deze middag om de bal na een slordige charge van Stan Peeters op de stip te leggen. Hulde voor Kessel doelman Wouter Allard die de penalty wist te pareren en zo Kessel met een 0-1 voorsprong de rust in liet gaan.

In het tweede bedrijf liepen de roodhemden op hun tandvlees en Meterik bleef aandringen op gelijkmaker. Vlak na rust kreeg Juul van den Beuken de ideale mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen na een goede steekpass van Rick Peeters. Een wippertje van Juul hobbelde helaas naast. Direct volgde hier op een tweede penalty voor Meterik, ditmaal was Wouter geen staar in de weg; 1-1. Kessel wist met enige fortuin weer op voorsprong te geraken. Een van richting veranderde vrije trap werd van richting veranderd en rolde langzaam in de korte hoek tegen de touwen ; 1-2. Dit resulteerde in een alles of niks offensief van Meterik. Een corner van Kessel leek ook hier een einde aan te maken. Luuk van Dael torende boven de defensie van Meterik uit en knikte de bal kiezelhard tegen de touwen, hiermee leek de wedstrijd dan toch beslist, maar niets is minder waar.

De leidsman besloot zich als een ware 12de man voor Meterik op te stellen met louter beslissingen in het nadeel van Kessel. In de 89ste minuut werd het nog spannend toen Kessel via een corner de 2-3 tegen kreeg na een foutje van de vlekkeloos keepende Wouter Allard. Nog +/- 7 minuten blessuretijd werden hierna door Kessel overleefd waardoor de punten dan toch mee naar het maasdorpje gingen.

Geen groots veldspel, maar toch een knappe zege voor de mannen van coach Paulissen, die nog altijd aan het roer van de groep staat. In de Meterikse volksmond werd Kessel betiteld als een volwassenere ploeg dan de groen-witten. Een mooie slotconclusie van deze zondagmiddag. Volgende week komt Koningslust op bezoek voor de tweede wedstrijd en eerste derby van het seizoen.