Kessel bekert door!

19 September – Afgelopen zondagmiddag heeft de hoofdmacht van VV Kessel de tweede ronde van de beker weten te bereiken. Op Sportpark Molenhoek in Heythuysen wist Kessel na overwinningen op Leeuwen en Haelen wederom aan het langste eind te trekken. De opponent uit Leudal werd met 1-2 verslagen. Hiermee is Kessel met 9 punten uit drie duels groepswinnaar en dus kan het elftal van de nieuw aangestelde oefenmeester Wim Rijs zich opmaken voor een volgende ronde.

Na de overtuigende overwinningen op Leeuwen en Haelen lijkt het met de vorm van het Kesselse vaandelteam wel goed te zitten. Afgelopen weekeinde stond er met de uitwedstrijd naar Heythuysen weer een mooi en uitdagend affiche op het programma. Kessel had aan een gelijkspel voldoende om de groepswinst veilig te stellen maar besloot uiteraard vol voor de winst te spelen. Echter was deze instelling bij de roodhemden niet op het veld terug te zien. In de openingsfase had Heythuysen het betere van het spel, dit resulteerde ook in een vroege openingstreffer. Daan Engelen stond namens Heythuysen aan het einde van een goede aanval om zo de 1-0 in de 12de minuut op het scorebord te zetten. In plaats van een reactie aan Kesselse zijde , was het weldegelijk de thuisploeg die recht had op een tweede treffer. Gelukkig voor Kessel wist sluitpost Tren Ueberbach een paar keer reddend op te treden. Hierdoor konden beide elftallen met een 1-0 ruststand aan de thee.

Na rust kwam Kessel iets beter in hun spel. Alhoewel de grootste kansen toch voor Heythuysen waren. Dit keer was het Bart Jacobs (die de tweede helft op doel stond) die de meubelen voor Kessel wist te redden door uitstekend keeperswerk te verrichten. Kessel kreeg ook wel een grote mogelijkheid. Na goede aanval over de rechterflank werd Giel Jacobs voor het doel vrijgespeeld. Helaas vloog de inzet van Giel van dichtbij toch hoog over.

Het laatste kwart van de wedstrijd was weldegelijk voor Kessel, dat conditioneel fitter oogde dan Heythuysen. De thuisploeg moest Kessel vaak afstoppen door middel van het maken van veel overtredingen. Dit werd hun in 75ste minuut fataal toen Willem Kruijk binnen het zestienmetergebied onderuit werd gehaald. Dit resulteerde in een strafschop voor Kessel. Rick Peeters bleef ijskoud en wist dit buitenkansje te benutten: 1-1!

In de slotfase begon Kessel steeds meer aanspraak te doen op een tweede treffer en zo ook de drie punten. Tot grote kansen kwam het echter niet. Maar in de 87ste minuut wist Kessel alsnog de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een indraaiende hoekschop belandde op het hoofd van invaller Mike Verlaak. Voordat de keeper van Heythuysen nog kon ingrepen wist Mike al boven iedereen uit te komen en de bal tegen de touwen te knikken: 1-2!

Al met al een succesvolle bekercampagne voor de Kesselse hoofdmacht. Volgende week staat de langverwachte competitiestart op het programma. En wat nou mooier dan het nieuwe seizoen af te trappen met meteen een derby! Meijel komt namelijk een bezoek brengen aan Sportpark De Roode Egge. Dit affiche was heel toevallig ook de allerlaatste officiële competitiewedstrijd voordat COVID-19 roet in het eten gooide. Destijds was het met een 2-2 eindstand een attractieve wedstrijd. Dus komt dat zien op Sportpark de Roode Egge aanstaande zondag!