Degelijk Kessel troeft Meijel af!

26 September – Afgelopen zondag heeft het vaandelteam van VV Kessel de competitie afgetrapt. Dit deden de Kesselnaren zeker niet onverdienstelijk. Op de eerste speeldag stond de derby tegen Meijel op het programma. Kessel toonde zich 90 minuten lang de betere op het veld, dit resulteerde dan ook in een 2-1 overwinning voor de roodhemden.

Na de succesvolle bekercampagne stond het elftal onder leiding van Wim Rijs vol goede moed aan de aftrap. Enkel Joep Jacobs, die nog langdurig geblesseerd is, was niet beschikbaar. Verder een volledig fitte selectie ter beschikking voor de oefenmeester uit Swolgen.

Klokslag half 3 werd het nieuwe seizoen in de 4de klasse E afgetrapt. Kessel schoot meteen sterk uit de startblokken en zetten de gasten uit Meijel al vroegtijdig vol onder druk wat leidde tot een vroege openingstreffer. In de 5de minuut wist Bert Lenders na een scrimmage vanuit de hoekschop de bal al tegen de touwen te werken. Hierna kabbelde het spel voort met hier en daar een mogelijkheid voor Kessel. De grootste kans was voor Giel Jacobs. Zijn inzet belandde na een goede aanval over de linkerflank op de paal. Verder mocht Meijel doelman Björn van Nienhuijs bedanken dat het bij 1-0 bleef. Nog voor rust wist Meijel de stand gelijk te trekken. Een lange bal kwam aan bij Lars Joosten die met een mooie lob de Kesselse goalie wist te verschalken. 1-1 dus. Dit was tevens ook meteen de ruststand.

Tijdens de rust bleek dat centrale verdediger Noud Peeters namens Kessel de wedstrijd helaas geen vervolg kon geven. Voor hem kwam Daan Zeelen binnen het elftal. Stan Peeters schoof terug naar het centrum van de defensie.

Een klein kwartier na de thee wist Kessel wederom op voorsprong te geraken. Weer was Bert Lenders vanuit een hoekschop het eindstation. Na de 2-1 begon Kessel zich wat terug te trekken. Desalniettemin waren de grootste kansen alsnog voor de thuisploeg. Op een paar hachelijke momenten na wist Kessel het slotoffensief van Meijel vrij eenvoudig te doorstaan. Sterker nog de thuisploeg verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien door zelf een serie kansen om zeep te helpen. Zo bleven de drie punten op de Roode Egge.

Een prima competitiestart dus voor de Kesselse equipe. Volgende week wacht een uitwedstrijd in Broekhuizenvorst tegen SVEB. Hier zal Kessel uiteraard vol voor de drie punten spelen om zo de bovenste regionen in de 4de klasse bij te blijven.