Verhitte topper prooi voor Kessel!

17 Oktober – Zondag jongstleden heeft het vaandelteam van VV Kessel de ongeslagen reeks voortgezet. Een 1-3 zege in een zeer felle wedstrijd binnen de hoogste regionen van de 4de klasse E betekend dat Kessel nog altijd zonder puntverlies is. In en tegen Neerkant wist Kessel aan het langste eind te trekken.

Klokslag 14:30 werd er afgetrapt op sportpark de Moostdijk te Neerkant voor een heuse topper in de 4de Klasse. Zowel Kessel als Neerkant betraden namelijk de piekfijne grasmat zonder enig puntverlies. Beide 9 uit 3. Kessel kende de nodige wijzigingen in het basiselftal gezien de toenemende lijst van geblesseerden. Gelukkig heeft oefenmeester Wim Rijs een brede selectie tot zijn beschikking.

In de openingsfase golfde het spel op en neer met een licht veldoverwicht voor Neerkant. Hoe langer het eerste bedrijf duurde , des te groter dit veldoverwicht zich begon te uiten. Desondanks bleek de solide defensie van Kessel een baken van rust en werden er nauwelijks (grote) kansen weggegeven. Met name in balbezit was Neerkant veel meer verzorgd dan het slordige Kessel dat hoopte op een snelle uitval. Kenmerkend voor de ploeg uit het maasdorpje wist Kessel hiermee dan ook de score te openen in de 24ste minuut. Een lange pass belande bij topschutter Willem Kruijk. Vanaf de linkerflank baande Willem zich een weg naar binnen gevolgd door een van richting veranderd schot dat het netje deed bollen! 0-1 voor de Kesselnaren. Hiermee werd tevens de ruststand op het scorebord gezet.

Na de intermezzo viel er een vrijwel een identiek spelbeeld te aanschouwen als dat van de eerste helft. Neerkant dat veelvuldig aan de bal was en Kessel dat loerde op de counter. Verschil met de eerste helft was dat Neerkant dit keer weldegelijk gevaarlijk werd. Een tegentreffer kon dan ook niet uitblijven ondanks enkele uitstekende beslissingen van assistent scheidsrechter Knipping. Een afstandsschot van Gert Swinkels werd slecht gepareerd door Kessel doelman Bart Jacobs waardoor de bal door zijn handschoenen het doel in glipte. Sonde voor Kessel en de tot dan toe uitstekend keepende Bart. Desalniettemin wel een terechte gelijkmaker van Neerkant.

Niet veel later hersteld Kessel vrijwel meteen de voorsprong in de 75ste minuut. Na een knappe solo op de doellijn legt Willem Kruijk de bal panklaar voor de inkomende middenvelder Rick Peeters. Een koud kunstje is wat rest en Rick kan eenvoudig de 1-2 binnentikken. Dan naderen we het einde van de 90 minuten en zo ook het slotoffensief van Neerkant. De groen-witte armada stuurt in de laatste minuten vrijwel alles en iedereen naar voren. Dit leverde Kessel ook enkele mogelijkheden op in de uitbraak , maar hier werd slordig mee omgegaan. Grootste kans komt toch 5 minuten voor tijd op naam van de Neerkantse aanvoerder. Gelukkig voor Kessel gaat zijn inzet van dichtbij rakelings voorlangs.

Het allerlaatste wapenfeit van de wedstrijd betekend de definitieve nekslag voor Neerkant. Een doorgebroken Willem Kruijk komt één op één met de doelman en blijft ijskoud. Daar waar hij enkele minuten eerder verzaakte de wedstrijd in het slot te gooien na een knappe defensieve actie van Neerkant. Dit keer bleek het wel raak voor de Kesselse topschutter. 1-3 en tevens het laatste moment van actie deze middag. Dan lopen de gemoederen inmiddels hoog op bij de fans, staff en spelersgroep van Neerkant. Met name de scheidsrechter krijgt het zwaar te verduren. Er ontstaat een grimmige sfeer , maar Kessel besluit hier vervolgens verstandig niet in mee te gaan. De drie punten en het behoud van een 100% score zijn dan ook in de tas mee terug naar Peel & Maas. Al met al wellicht een “onverdiende” overwinning voor de roodhemden , maar daar zal in Kessel verder niemand van wakker liggen.

Volgende week neemt Kessel het in eigen huis op tegen Reuver. De maasderby is op Sportpark de Roode Egge doorgaans ook een prooi voor Kessel. Alhoewel het aan de overkant van de maas vaak een lastiger verhaal blijkt. Tot slot een dankwoord aan alle meegereisde supporters van Kessel voor de steun en hopelijk tot de volgende zondag!