Kessel herpakt zich in Tegelen

31 oktober – Afgelopen zondag heeft het vaandelteam van VV Kessel zich knap weten te herstellen na de zeperd tegen Reuver. Op het altijd grauw en winderig sportpark Bakenbos in Tegelen waren de roodhemden met 1-2 te sterk voor TSC’03.

Na de wanprestatie van vorig weekend werden vanmiddag de messen geslepen in aanloop naar de wedstrijd in Tegelen tegen TSC’03. Een doorgaans lastige uitwedstrijd voor VV Kessel.

Al vrij snel in de 7de komt Kessel op voorsprong. Een corner beland bij Willem Kruijk die vervolgens met een voorzet Roy Peeters als eindstation weet te vinden. Een niet te missen kans voor Roy Resulteert dan ook tot de vroege openingstreffer voor de Kesselnaren. 0-1! Met een kwartier op de klok noteren we de eerste tegenstoot van TSC. Met een afstandsschot raakt Moreno Timp het aluminium en zo komt Kessel met de schrik vrij. Kessel wordt in deze fase redelijk teruggedrongen. Desalniettemin is het gevaarlijkste moment een schot van Willem Kruijk dat helaas geen doel treft. Nog vlak voor rust breekt die zelfde Willem Kruijk door en trekt TSC verdediger Faruk Oglak aan de noodrem. Deze overtreding wordt vervolgens bestraft met een rode kaart.

Ondanks de manmeersituatie heeft TSC de tweede helft het betere van het veldspel. Halverwege het tweede bedrijf verdubbeld Kessel dan toch de voorsprong. Een diepe bal zet Willem Kruijk vrij voor het doel die vervolgens onberispelijk afrond in de korte hoek! 0-2.

10 Minuten voor tijd maakt TSC nog wel de aansluitingstreffer 1-2. Dan staat Kessel met de rug tegen de muur en is het billenknijpen. De roodhemden trekken vervolgens de overwinning zakelijk over de streep. Een goed resultaat.

Met 5 overwinningen uit 6 duels en een tweede plek op de ranglijst mag Kessel zeker niet ontevreden zijn over de competitiestart. Enkel Hegelsom doet het beter met een maximale score. Volgende week staat weer een uitwedstrijd op het programma, namelijk de derby tegen Koningslust.