Cupfighters Kessel!!

12 November – Vrijdagavond jongstleden heeft de hoofdmacht van VV Kessel de 4de (!) ronde van de beker weten te bereiken ten koste van derdeklasser FC Hoensbroek. Een solide 2-1 zege betekende een ticket naar de volgende ronde voor de roodhemden.

Kessel betrad deze vrijdag avond de piekfijne mat van veld 2 zonder topschutter Willem Kruijk, die met het oog op de competitie rust kreeg. Oefenmeester Wim Rijs had duidelijk zijn huiswerk gedaan. Met een tactisch masterplan in de 5-3-2 formatie zou Hoensbroek vanavond over de knie gaan. Kessel zou in eerste instantie afwachtend spelen, maar niets bleek minder waar. Onze mannen konden namelijk makkelijk mee in het veldspel van Hoensbroek. In de openingsfase bleven grote mogelijkheden vrijwel uit. Eén grote kans noteren we voor Hoensbroek. Een goed uitgespeelde aanval van de blauw-witten speelde hun aanvoerder vrij. Een lastige bal spatte voor een leeg doel uiteen op de deklat. Kessel kwam hier met de schrik vrij. Niet veel later was het de thuisploeg die zoals zo vaak uit het niets de score weet te openen. Een lange pass van de uitstekend opererende “wingback” Stan Peeters werd door de defensie van Hoensbroek niet goed ingeschat. Vervolgens viel de bal over de achterhoede van Hoensbroek en wist gelegenheidsspits Rick Peeters de bal te controleren. Een-op-een toonde Rick zich een ware killer en hield hij het hoofd koel. De bal belandde keurig in de korte hoek. Kessel op 1-0! Nog voor rust wist diezelfde Rick Peeters de voorsprong te verdubbelen. Een “Arjen-Robben-waardige-actie” vanuit de linkerflank resulteerde in de schitterende tweede treffer van Rick! Wederom een onhoudbare knal in de korte hoek bleek te machtig voor de Hoensbroekse goalie. Kessel op rozen ; 2-0! Helaas weet Hoensbroek kort hierna de aansluitingstreffer te forceren. In het allerlaatste wapenfeit voor rust breekt Hoensbroek door over de rechterflank en wordt in de zestien iemand vrijgespeeld. De Hoensbroekse middenvelder laat deze kans niet onbenut. We gaan rusten met een 2-1 stand. Nog altijd een goede uitgangspositie voor onze roodhemden.

Tijdens de thee wordt besloten het systeem niet aan te passen. Kessel doet namelijk zeker niet onder voor derdeklasser Hoensbroek. We citeren de aanhang van Hoensbroek: “Auhoor ej geur kent waal voetballen veur unne veërdeklasser!”

Na de intermezzo kabbelt het spel gemoedelijk voort. Kessel verzuimt dan de score uit te breiden. Giel Jacobs bereikt met een perfecte voorzet capitano Bram Geraedts. Helaas raakt Bram de paal ! Daarna wordt Kessel in het zadel geholpen door de doelman van Hoensbroek. Wederom Rick Peeters die doorbreekt , de keeper van Hoensbroek ziet zich vervolgens genoodzaakt om de handrem te gebruiken. Hiervoor trekt leidsman Schnitzler de rode prent! Hoensbroek dus verder met 10 man. Ondanks het overtal besluit Kessel toch Hoensbroek aan de bal te laten. Desalniettemin worden de blauw-witten nauwelijks gevaarlijk en krijgt sluitpost Tren Ueberbach op een enkele vangbal na weinig te doen. Grootste kans voor Hoensbroek is een fout in de opbouw van “iceman” Jurre Simons , die verder overigens een degelijke pot op de mat legde, maar wederom komt Kessel met de schrik vrij. In de slotfase is het met name Kessel dat de wedstrijd vergeet in het slot te gooien. Enkele dreigende omschakelingen worden slecht uitgespeeld of afgerond ondanks de zeeën van ruimte die Hoensbroek laat in de defensie.

Scheidsrechter Schnitzler blaast dan driemaal op zijn fluit en Kessel weet het zeker; een plek in de volgende ronde van de beker is binnen !

Na het laatste fluitsignaal bleef het nog lang onrustig in de kantine op deze laatste “lockdownvrije avond”. Supporters wederom bedankt voor de steun! Laten we hopen dat jullie snel mogen terugkeren op sportpark de Roode Egge.