Strijdlustig Kessel pakt zwaarbevochten winst tegen BEVO

22 November – Afgelopen weekend heeft het vaandelteam van VV Kessel een belangrijke zege geboekt op BEVO. In een doelpuntrijk duel bleek Kessel de langste adem te hebben. Op het eigen sportpark de Roode Egge werd het 5-3 in het voordeel van de Kesselnaren.

Wederom trad Kessel aan in de 5-3-2 formatie die in het gewonnen bekerduel tegen Hoensbroek goed is bevallen. Met een bomvolle ziekenboeg moest en zou Kessel de drie punten in eigen huis houden om zo de druk op Hegelsom te houden. Onze gasten uit Beringe starten de openingsfase agressief in combinatie met goed veldspel. Kessel heeft in deze fase van de wedstrijd het nakijken en loopt achter de feiten aan. BEVO komt dan ook dik verdiend op voorsprong. Kessel weet dan gelukkig al vrijwel direct de stand gelijk te trekken. Een hoekschop wordt diagonaal binnengekopt door Bert Lenders. 1-1! Dit veranderd het spelbeeld overigens niet. Het is vooral BEVO dat de aanval zoekt en Kessel dat afwachtend speelt. Daar waar BEVO veel mogelijkheden laat liggen, is Kessel dodelijk effectief. Nog voor rust komt Kessel dan ook op voorsprong. Via een BEVO verdediger belandt de bal bij Daan Zeelen. De Kesselse middenvelder haalt direct de trekker over en het netje bolt. 2-1! Het restant van de eerste helft blijft doelpuntloos. BEVO komt er nog wel een enkele keer gevaarlijk uit , maar geen van deze pogingen blijkt doeltreffend.

Tijdens de thee wordt duidelijk gemaakt dat Kessel ondanks de voorsprong weinig te vertellen heeft. Desondanks wordt de speelwijze niet gewijzigd. BEVO zal moeten komen en dat biedt voor Kessel perspectief in de omschakeling.

Wederom komt BEVO sterker uit de startblokken. Maar de ploeg uit Beringe heeft het echt aan zichzelf te danken dat Kessel nog altijd op voorsprong staat. De wet van Murphy is vervolgens het vonnis voor BEVO. Want als jezelf zoveel kansen om zeep helpt, kun je er op wachten dat Kessel een keer toe gaat slaan. Jules Bruynen stoomt op vanuit de linkerflank en krijgt de bal mee. Een polletje gevolgd door een afzwaaier met links blijkt van grote waarde te zijn. De bal vliegt namelijk regelrecht over de doelman tegen de touwen. 3-1! Meteen na de verdubbeling van de voorsprong gooit Kessel de wedstrijd in het slot. De net ingevallen Giel Jacobs wordt de diepte in gestuurd door Rick Peeters. Met zijn eerste balcontact van de wedstrijd weet Giel meteen te scoren. 4-1! Kessel op rozen zou men zeggen. BEVO denkt er echter anders over en legt zich niet neer bij een geflatteerde nederlaag. Sterker nog de gasten komen zelfs nog terug tot 4-3 en billenknijpen geblazen voor Kessel. Scheidsrechter Knoobe had klaarblijkelijk de stopwacht zo’n 10 minuten later aangezet want er werd door gevoetbald tot de duisternis om de hoek kwam kijken. Juul van den Beuken maakt vervolgens aan alle Beringse illusies een einde en zet de 5-3 op het scorebord. De leidsman heeft inmiddels wel genoeg gezien en besluit dan toch het eindsignaal te geven.

Een zwaarbevochten overwinning voor de roodhemden. Met slechts 3 verliespunten uit 8 duels staat Kessel nu op gelijke hoogte met koploper Hegelsom dat nog één inhaalduel te wachten staat waarin het met 1-0 achter staat. Ondanks dat heeft Hegelsom een beter doelsaldo dan Kessel dus zullen zij waarschijnlijk de eerste periode achter hun naam zetten. Volgende week een lastige uitwedstrijd tegen Grubbenvorst op het programma.