Zakelijk Kessel wint in oersaai duel

28 November – Afgelopen weekeinde heeft de hoofdmacht van VV Kessel geen averij weten op te lopen. Waar de wedstrijd tegen BEVO nog een spektakelstuk was, bleek deze zondagmiddag compleet het tegenovergestelde. Desalniettemin wist Kessel in een wedstrijd bomvol fouten zich toch de betere partij te tonen. In Grubbenvorst werd GFC’33 met 0-2 over de knie gelegd.

Na twee wedstrijden op succesvolle wijze het 5-3-2 systeem te hebben gehanteerd, besloot oefenmeester Wim Rijs deze zondag toch terug te grijpen naar het iets aanvallendere 4-2-3-1. Kessel zou namelijk veel aanvallende impulsen nodig hebben tegen het stugge Grubbenvorst. Deze aanvallende impulsen bleven , zeker in het eerste bedrijf, niet of nauwelijks op te merken. Daar waar Grubbenvorst speelde voor een 0-0 remise, gingen de Kesselnaren toch op zoek naar een beter resultaat dan de brilstand. Complimenten aan de defensie van GFC’33 dat helemaal geen enkele kans weggaf in de eerste helft. Zelfs topschutter Willem Kruijk wist geen doorbraak te forceren. Slechts één schot, dat rakelings langs ging in de korte hoek, konden we noteren. Grubbenvorst werd evenmin gevaarlijk. Één klein glippertje van doelman Bart Jacobs resulteerde bijna in een doelpunt voor GFC, zei het niet dat Bart de schade zelf herstelde.

Tijdens de thee werd er al snel geconcludeerd dat er meer beweging en verrassing in het Kesselse aanvalsspel moest komen. In ieder geval moest en zou er een schepje bovenop komen om door de muur van Grubbenvorst te breken.

In het tweede bedrijf bleef het spelbeeld identiek aan de eerste helft. Kessel probeerde wel de doorbraak te forceren , maar stuitte telkens weer op de uitstekende achterhoede van GFC. GFC kwam op haar beurt niet in de buurt van het Kesselse doel. Halverwege de tweede helft komt Kessel dan toch uit het niets op voorsprong. De ingevallen Noud Peeters torent boven alles en iedereen uit en weet vervolgens de hoekschop van Willem Kruijk knap binnen te koppen! Kessel op een 0-1 voorsprong! Bij Grubbenvorst lijken dan de krachten weg te vloeien en ondanks de nodige inzet komen de blauw-witten ook in de tweede helft niet of nauwelijks in de buurt van het Kesselse doel. De roodhemden daarentegen maken dankbaar gebruik van de ruimtes die er ontstaan. Via rechts wordt een andere invaller, Mike Verlaak, bereikt. Met een afgemeten voorzet weet Mike de bal gevaarlijk in te brengen. Rick Peeters komt keurig voor zijn man en weet de voorzet van Mike bij de eerste paal binnen te werken. 0-2 wedstrijd gespeeld. De 22 spelers binnen de lijnen worden in de slotfase nog getrakteerd op een hoos- en hagelbui. De scheidsrechter vind het vervolgens wel mooi geweest en luidt het eindsignaal.

Wederom een degelijke overwinning voor de Kesselse equipe zonder al te geweldig te spelen. Van de laatste 13 wedstrijden, inclusief bekerwedstrijden, wist het vaandelteam van VV Kessel er maar liefst 12 (!) winnend af te sluiten. Aanstaande zondag staat de thuiswedstrijd tegen Grashoek op het programma. De vraag is nog of deze überhaupt gespeeld zal worden met de strengere Coronamaatregelen……….