Kersverse koploper Kessel doet goede zaken tegen Grashoek

10 Maart – Afgelopen donderdagavond stond er voor Kessel een inhaalwedstrijd op het programma. Daar waar concurrenten in de titelstrijd steken lieten vallen, deed Kessel zeer goede zaken. De hoofdmacht onder leiding van oefenmeester Wim Rijs won namelijk met 3-1 van Grashoek en bezet daardoor de eerste plek op de ranglijst in de 4de E.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd lokale held Piet Spee uit Grashoek nog even door Kessel in het zonnetje gezet. Zo werd Piet bedankt voor het schrijven van leuke informatie en statistieken over de gebeurtenissen in de vierde klasse E. Voor de gasten uit Grashoek zou het wel eens een lastig avondje kunnen worden alwetend dat de Kesselse hoofdmacht op volle oorlogssterkte kon aantreden donderdag jongstleden. Meteen in de openingsfase kwamen de intenties van Kessel al nadrukkelijk boven drijven. Grashoek werd diep op eigen helft terug gedrongen. In de 22ste minuut moest de defensie van Grashoek dan ook capituleren. Na een afgeslagen hoekschop van Grashoek kon Kessel verdediger het halve veld oversteken om vervolgens Willem Kruijk de diepte in te sturen. Met een indrukwekkende versnelling zet Willem twee spelers van Grashoek te kijk waarop een lage voorzet volde. Joris Fransen bleek namens Grashoek de pineut. Zijn poging om de voorzet te onderscheppen vloog in het eigen doel. 1-0 voor Kessel. Het restant van de eerste helft waren er hier en daar wel mogelijkheden voor de roodhemden om de voorsprong uit te bouwen maar dat liet de ploeg na.

Tijdens de intermezzo en de thee werd duidelijk dat Kessel “gewoon de punten over de streep moest trekken”. Het devies was om Grashoek meer te laten opbouwen en dat Kessel de defensie gesloten zou houden.

Wederom kwam Kessel beter uit de startblokken gedurende het tweede bedrijf. Echte grote kansen bleven uit in het eerste kwartier. Grashoek kwam ook nauwelijks in het spel voor en hanteerde vrijwel alleen maar de lange bal. In de 65ste minuut valt dan toch de bevrijdende de 2-0. Jules Bruynen komt over de rechterflank mee naar voren en legt de bal terug op Bert Lenders, die op zijn beur de bal puntgaaf voor geeft. Kessel middenvelder Luuk van Dael torent vervolgens boven de Grashoekse defensie uit en kopt de bal knap kruislings binnen.

13 minuten later in de 78ste minuut gooit Kessel de wedstrijd definitief in het slot. Na goed doorzetten van invaller Juul van den Beuken wordt Willem Kruijk op randje zestien bereikt. Met een verrassend schot in de korte hoek wordt Grashoek doelman Koen Clephas voor de 3de maal verschalkt deze donderdagavond.

Grashoek doet wel nog wat terug Tjerk van Sleeuwen tekent, na wat nonchalant verdedigen van Kessel voor, de 3-1. Grashoek komt dan wel nog wat beter in haar spel, maar het blijft bij een treffer voor de statistieken.

Geen geweldige avond qua veldspel van de Kesselnaren. Daarentegen wél voor de zaken op de ranglijst. Concurrenten Neerkant en Hegelsom lieten namelijk beide punten liggen waardoor Kessel nu de lijstaanvoerder is in de 4de klasse E.

A.s. zondag komt het gevaarlijke Meterik op bezoek. Meterik heeft slechts 9 wedtsrijden gespeeld, maar heeft daarin ook maar liefst 7 maal gewonnen. Evenveel verliespunten als de Kesselnaren dus. Dat belooft een mooie wedstrijd te worden op Sportpark De Roode Egge. Tot zondag!