Bittere pil voor Kessel na beladen topper

24 maart – Donderdagavond jongstleden stond de absolute kraker in de 4de klasse E op het programma. Lijstaanvoerder Hegelsom ontving Kessel op het afgeladen sportpark Wienus. Helaas voor de Kesselnaren was het vanavond niet voldoende om de koppositie  over te nemen. Thuisploeg Hegelsom bleek een geduchte tegenstander en wonnen zij de wedstrijd met 2-0 waardoor Kessel nu op 4 punten achterstand is geraakt.

Op vrijwel volle oorlogssterkte reisde de hoofdmacht van VV Kessel donderdagavond af naar Hegelsom met maar één doel; de koppositie pakken in de 4de klasse E. Om dit doel te realiseren moest er een horde genomen worden, namelijk van nummer 1 Hegelsom winnen. Een ervaren ploeg met een sterke achterhoede en geslepen aanvallers. Zoals oefenmeester Wim Rijs onze mannen voor aanvang toesprak: “er moet vandaag met het mes tussen de tanden gespeeld worden”. Dit resulteerde in een felle openingsfase die bomvol stond van de overtredingen. Hierdoor kwamen beide ploegen vrijwel niet aan voetballen toe en werd het middenveld continu overgeslagen. Grote doelpogingen vallen er dan ook niet te noteren. Het vuurwerk en aanmoedigen van de achterban van beide ploegen was dan weer wel indrukwekkend en noemenswaardig.

Helaas komt Kessel vlak voor rust toch op achterstand. Een slim uitgelokte vrije trap wordt vanuit de zijkant voor het doel geslingerd. Dankzij een miscommunicatie tussen defensie en doelman kan Bram Cox namens Hegelsom kogelvrij de bal in het doel koppen. 1-0. Hiermee toont Hegelsom maar weer hoe gevaarlijk het kan zijn uit standaardsituaties. Bij Kessel werd hiermee de angst voor dit soort momenten dus helaas de realiteit. Na de openingstreffer wordt er nog slechts afgetrapt alvorens de leidsman fluit voor het rustsignaal.

Tijdens de intermezzo hangen de koppies zeker niet naar beneden bij de Kesselnaren. Sterker nog de ploeg toont zich strijdvaardig en opent sterk in het tweede bedrijf. Mede dankzij het goed verzorgde veldspel wordt Hegelsom teruggedrongen op eigen helft. Desalniettemin leek dit ook de intentie van de koploper te zijn. De achterste linie van Hegelsom geeft geen krimp en Kessel kan helaas geen vuist maken tegen.

Uit het niks verdubbeld Hegelsom ineens de voorsprong. Een afzwaaier van een voorzet dwaalt plotseling in de lange hoek. Denny Bongers tekent voor de pure gelukstreffer waardoor het doek voor Kessel lijkt te zijn gevallen. 2-0. Ondanks de tevergeefs pogingen creëert Kessel geen opgelegde kansen. Invaller Bert Lenders komt met een kopbal nocht dichtbij de aansluitingstreffer en ook Luuk van Dael lost een vurig afstandsschot op het doel van Hegelsom. Beide mogelijkheden worden vakkundig gepareerd door Sjors Witt, de uitstekende doelman van Hegelsom.

Al met al lijkt het voor Kessel een kansloze missie om van een 2-0 achterstand terug te komen tegen een Hegelsom dat simpelweg verdedigend heel sterk staat. In de slotfase bloedt de wedstrijd eigenlijk dood en blijven de punten helaas in Hegelsom.

Dit betekend dat Kessel nog altijd tweede staat op de ranglijst, maar het ziet Hegelsom wel uitlopen naar een voorsprong van vier punten. Hekkensluiter Koningslust komt a.s. zondag op bezoek naar sportpark de Roode Egge in Kessel. Een mooie derby en kans voor Kessel om zich te revancheren. Het seizoen is nog lang en Kessel zal er alles aan doen om in het spoor van Hegelsom te blijven!

Tot slot een dankwoord aan alle meegereisde supporters! Aan jullie steun valt de nederlaag zeker niet te wijten. Hopelijk zijn jullie er zondag allemaal weer.